25.7 C
București
luni, 23 septembrie, 2024

Constanța intră pe harta europeană a proiectelor de regenerare urbană

Proiectul de regenerare urbană aparține companiei Oil Terminal

Constanța intră pe harta europeană a proiectelor de regenerare urbană, titrează Adevărul.

Potrivit unui nou articol, orașele Europei au suferit multe transformări de-a lungul istoriei și continuă să se reinventeze și în zilele noastre.

Este vorba despre ample proiecte de regenerare urbană ce metamorfozează zonele industriale/nevalorificate în spații deschise comunității, vibrante și funcționale.

Proiectul de regenerare urbană va fi dezvoltat pe un teren de 38 hectare

Adevărul precizează că o companie propune un proiect de regenerare urbană va fi dezvoltat pe un teren de 38 hectare. Acesta aparține Oil Terminal și va include:

  • Zone verzi;
  • Spații comerciale;
  • Clădiri de birouri;
  • Zone rezidențiale;
  • Clădiri cu funcțiuni publice, culturale și multe alte servicii necesare zilnic.

Astfel, compania Iulius propune aici un proiect mixed use.

Terenul va beneficia și de o ancoră verde formată dintr-un parc și o grădină botanică ce vor aduce natura mai aproape de locuitorii Constanței

Noua dezvoltare va beneficia și de îmbunătățiri pe zona de  infrastructură, cu scopul de a integra mai bine arealul în rețeaua urbană existentă și de a răspunde nevoilor comunității.

Printre facilități se numără piste de biciclete, alei pietonale și artere care vor conecta eficient proiectul mixed-use cu restul orașului.

De asemenea, proiectul va fi un catalizator al dezvoltării economice și va îmbunătăți semnificativ calitatea vieții urbane, aducând un suflu nou a orașului.

spot_img
Latest news
știri