Foto: Facebook/Construcții Erbașu
Foto: Facebook/Construcții Erbașu

Compania Erbașu a anunțat că a început proiectul pentru un nou spital dedicat tratării bolilor infecțioase și pneumologice, un proiect ambițios care va transforma peisajul medical din regiune.

Viitorul Spital de Boli Infecțioase și Pneumologice va avea o suprafață totală de 49.602 mp și va beneficia de o capacitate de 299-326 paturi, inclusiv 20 pentru spitalizarea de zi și 11 pentru terapie intensivă.

Noul spital va fi dotat cu tehnologie de ultimă generație

Noua unitate medicală va fi dotată cu tehnologie de ultimă generație, va integra soluții avansate pentru monitorizarea pacienților și reducerea timpilor de așteptare. Clădirea va include un compartiment de urgențe pentru boli infecțioase, pneumoftiziologie și TBC, fiind proiectat modular pentru a se adapta rapid nevoilor comunității. Facilitățile includ un bloc operator, dispensar TBC, servicii de imagistică, săli de conferințe și spații educaționale”, se arată în comunicatul emis de societatea Erbașu.

Pentru a facilita accesul auto, proiectul va cuprinde 175 locuri de parcare pentru autoturisme și 139 locuri de parcare biciclete, distribuite în parcaj subteran și parcaje la sol.

Beneficiarul proiectului: Primăria Oradea.

Proiectanți: Construcții Erbașu, Cubicon Invest, Mansart Corporate și Professional Tech Construct Design (PTCD).

Prin acest nou proiect ne reafirmăm angajamentul nostru față de îmbunătățirea infrastructurii sistemului sanitar din România”, au transmis membrii companiei.

Compania Erbașu investește într-un viitor verde, prin montarea și punerea în funcțiune a panourilor fotovoltaice în diversele proiecte de construcții pe care le derulează

În cursul acestui an, societatea a finalizat instalarea de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, proiectate să producă anual 6.000 MWh de energie verde.

Potrivit comunicatului publicat în data de 18 septembrie, panourile fotovoltaice instalate nu doar reduc semnificativ costurile energetice, ci contribuie și la diminuarea amprentei de carbon.

Contribuim activ la un viitor sustenabil prin montarea și punerea în funcțiune a panourilor fotovoltaice în diversele proiecte de construcții pe care le derulăm. De la clădiri noi și reabilitări ale unor blocuri, până la parcuri fotovoltaice de mari dimensiuni, precum cel care alimentează Aeroportul Internațional Craiova. Sustenabilitatea nu este doar o tendință, ci reprezintă un pilon esențial pentru proiectele noastre!”, au transmis membrii companiei.

Continuă lucrările pe șantierul viitorului terminal al Aeroportului Internațional Craiova

La începutul lunii septembrie, societatea a anunțat că pe șantierul viitorului terminal al Aeroportului Internațional Craiova activitatea se desfășoară la capacitate maximă, astfel că acest proiect de referință, destinat modernizării și extinderii infrastructurii aeroportuare din România, capătă formă cu fiecare etapă finalizată.

În prezent, toate cele trei coridoare mobile (aviobridge), ce vor fi utilizate pentru a permite pasagerilor să se îmbarce și să debarce din avion direct din terminal, au fost montate.

Fiecare aviobridge are o lungime maximă de 42 de metri și va putea deservi simultan până la 228 de persoane.

Investiția este realizată printr-un proiect cu finanțare europeană implementat de Aeroportul Internațional Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj și al Ministerului Transporturilor și este executată în echipă cu partenerii noștri constructori Grup Primacons și Váhostav SK”, au explicat membrii companiei Erbașu.