22.5 C
București
luni, 23 septembrie, 2024

În prima jumătate a anului, România a găzduit aproape 1 milion de turiști străini

Cheltuielile s-au ridicat la suma de 3 miliarde de lei

În prima jumătate a anului, România a găzduit peste 965.000 de turiști străini, care au cheltuit în total 3 miliarde de lei, conform datelor Institutului Național de Statistică, informează Agerpres citat de Știri pe Surse.

Majoritatea vizitatorilor străini au venit pentru afaceri, cheltuielile pentru cazare și cumpărături ocupând cele mai mari ponderi în bugetul turiștilor nerezidenți

Astfel, un turist nerezident a cheltuit, în medie, 3.100 de lei în România în prima jumătate a anului acesta.

Călătoriile pentru afaceri au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 55.7% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în perioada ianuarie – iunie.

De asemenea, sursa citată informează că banii cheltuiți de aceștia au reprezentat 58.6% din totalul cheltuielilor.

Peste 44% dintre turiştii nerezidenţi au sosit în România în scop particular, majoritatea preferând avionul

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 79.2% din numărul total de turişti, în timp ce 13.8% au utilizat autoturisme proprii, 5.7% autocare şi autobuze.

În trimestrul doi, numărul total al turiştilor nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 586.300 iar cheltuielile acestora au însumat 1.85 miliarde de lei (în medie 3156.9 lei/persoană).

Turiştii care au călătorit în scop particular au reprezentat 46.4% din total, cheltuielile acestora reprezentând 42.8% din totalul cheltuielilor.

Cheltuielile pentru cazare au reprezentat 43.6% din totalul cheltuielilor, urmate de cheltuielile pentru cumpărături (15.3%) şi de cheltuielile în restaurante şi baruri (15.1%).

spot_img
Latest news
știri