16.1 C
București
miercuri, 8 mai, 2024

Bere făcută din apă reciclată de la dușurile unui bloc de lux din San Francisco

Compania Epic Cleantec a produs bere din apă reciclată.

Epic OneWater Brew este o bere cu un ingredient deosebit. Ea este făcută cu apă de la dușurile, chiuvetele și mașinile de spălat, conform EVZ.

Producătorii spun că-i sigură de băut. Apa trece prin tratamente care includ microfiltrarea și lumina ultravioletă.

„Clădirile folosesc la nivel global 14% din toată apa potabilă, a spus Aaron Tartakovsky, CEO și co-fondator al Epic Cleantec, firma care produce berea. Aceasta este în stil Kölsch – o băutură originară din Germania.

Ea a fost făcută din apă reciclată de la Fifteen Fifty, un bloc de apartamente de lux cu 40 de etaje din San Francisco. Momentan nu este de vânzare, deoarece reglementările interzic utilizarea apelor uzate reciclate în băuturile comerciale.

Epic Cleantec echipează clădirile cu un sistem de reciclare a apei. Astfel, apele uzate nu mai trebuie să fie transportate la o instalație de tratare la distanță. 95% din apele uzate sunt reciclate de acest sistem, spun reprezentanții companiei. De asemenea, căldura recuperată de la apa uzată poate fi folosită pentru preîncălzirea apei de uz casnic.

Epic Cleantec poartă în prezent discuții cu unii dintre cei mai mari producători de bere din lume.

Bere din apă reciclată

Din 2022, peste 7.500 de recipiente de bere făcută din apă reciclată au fost produse. Acestea însumează peste 7.500 de litri.

„De ce încă folosim apă potabilă curată pentru a spăla toaletele din centrul orașului San Francisco? Din punct de vedere științific, această apă îndeplinește sau chiar depășește standardele de apă potabilă”, a spus Tartakovsky.

Mai multe state, inclusiv Arizona, Colorado, Florida, New Mexico și Washington, sunt în proces de actualizare a reglementărilor de reutilizare a apei.

Anterior, doi producători de bere californieni au produs acum 6 ani bere făcută din apă reciclată.

Latest news
știri