23.5 C
București
marți, 21 mai, 2024

Toyota va începe să recicleze bateriile mașinilor hibride vechi pentru modelele viitoare

Compania Toyota a demarat un parteneriat cu firma Redwood Materials.

Toyota a luat decizia să recicleze bateriile și alte componente de la modelele mai vechi, potrivit Auto Market.

Drept urmare, noile piese vor fi utilizate la viitoarele mașini Toyota.

Acest lucru a fost posibil prin parteneriatul pe care compania japoneză l-a făcut cu Redwood Materials. Aceasta este o firmă producătoare de materiale de baterii.

De pildă, bateriile din prima generație Prius vor putea fi acum reciclate și reutilizate la viitoare modele. Acest lucru va fi posibil indiferent de tipul de motorizare al noului model.Compania japoneză va putea acum să cumpere catozi și folie de cupru anod din activitățile de reciclare ale celor de la Redwood Materials.

Toyota începe reciclarea bateriilor vechi

Cele mai vechi componente care vor fi reciclate vor fi de la prima generație Toyota Prius. Aceasta a fost produsă între 1997 și 2003.

O mare parte din aceste mașini vor fi transferate către centrul de reciclare al celor de la Redwood Materials în statul Nevada din SUA.

Ca urmare a parteneriatului dintre Toyota și Redwood Materiale, aproximativ 5 milioane de unități vor fi reutilizate în următorii ani.

Chiar dacă a luat această decizie, Toyota nu marșează în totalitate pe mașinile electrice. Akio Toyoda, șeful companiei, a spus de curând că viitorul nu este reprezentat de modelele electrice.

„Oamenii implicați în industria auto sunt în mare parte o majoritate tăcută. Această majoritate tăcută se întreabă dacă vehiculele electrice sunt cu adevărat bune ca singura opțiune, dar ei cred că este doar un moft și, prin urmare, nu sunt mai vocali”, a spus Akio Toyoda.

spot_img
Latest news
știri