12 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Voluntarii polonezi au salvat o leoaică dintr-o grădină zoologică din Ucraina

Leoaica Molly provine dintr-o zonă distrusă de bombardamente

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, voluntarii polonezi și angajații Grădinii Zoologice Poznan din Polonia au făcut drumuri la graniţă pentru a transporta animalele din Kiev sau din Odessa.

Toate acestea proveneau din grădini zoo ucrainene, erau afectate de război, multe fiind suferinde sau flămânde.

Voluntarii au călătorit în zone distruse de bombardamente şi incendii, cu scopul de a salva și reloca animalele

Grădină Zoologică din Polonia găzduieşte foarte multe animale provenite din Ucraina.

De asemenea, grădina este una atipică, iar spaţiul a devenit, în ani, un real sanctuar, unde animalele trăiesc în cele mai bune condiții.

Mai mult, angajații postează zilnic informaţii în legătură cu starea animalelor salvate.

Sursa foto: Facebook – Zoo Poznań

Grădina Zoologică Poznan: ”Molly, una dintre leoaicele salvate din Ucraina, a ajuns cu bine la Knuthenborg Safaripark în Danemarca”

După o perioadă de adaptare într-un loc total nou, leoaica Molly le va cunoaște pe Ploy și Simba, alte două feline care au fost evacuate, cu ajutorul nostru, din Ucraina. Suntem extrem de fericiți să avem parteneri precum Knuthenborg Safaripark. Împărtășim opinii similare despre salvarea animalelor. Mulțumim”, se arată în postarea publicată de angajații Grădinii Zoologice, pe contul de Facebook.

Knuthenborg Safaripark este cel mai mare parc de safari din Europa de Nord

Încă o leoaică a ajuns cu bine la Knuthenborg Safari Park. Molly este sănătoasă și a fost evacuată din Ucraina cu ajutorul angajaților de la Poznan. Avem trei leoaice care vor trăi împreună: Molly, Ploy și Simba. Suntem încântați să-i oferim încă unui necuvântător o casă bună în parcul nostru”, au transmis reprezentanții Knuthenborg Safaripark.

spot_img
Latest news
știri