România va putea beneficia de prima fabrică destinată producerii de combustibil solid recuperat.
Ministrul Mediului a adus în discuție industria materialelor de construcție, precizând că aceasta joacă un rol extrem de important în economia circulară.
Prin urmare, România ar trebui să încerce, pe cât posibil, să genereze beneficii economice din cantitatea de deșeuri produsă.
”România este pe drumul cel bun: mulți producători de materiale de construcție încep să folosească tehnologii noi, prietenoase cu mediul și să regândească lanțul valoric și procesele construcțiilor, acordând prioritate procedurilor de operare durabile”, a transmis Tanczos Barna, prin intremediul unui text postat astăzi, 24 martie, pe contul de Facebook.
De la proiect, la realitate: România va produce combustibil solid recuperat
Ministrul a precizat că astăzi, la Făgăraș, a fost deschisă prima fabrică din țară care produce combustibil solid recuperat, care reprezintă o soluție profesionistă de managment a deșeurilor prin colectarea, sortarea și transformarea acestora în combustibili alternativi pentru fabricile de ciment.
Potrivit ministrului Mediului, proiectul a fost demarat încă din anul 2020.
În momentul de față, acesta are o capacitate de 50 de mii de tone de deșeuri pe ani și există posibilitatea extinderii în viitor.
Fabrica poate procesa tipuri variate de deșeuri industriale de la textile și plastic până la hârtie și carton nereciclabile rezultate din procese de producție.