18.9 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Sportivul român care îşi propusese să doboare recordul de vâslit în Marea Neagră a fost recuperat, după ce a cerut ajutor de la autorități

Bărbatul intenționa să traverseze singur Marea Neagră pentru a doborî recordul, dar și pentru a strânge bani pentru copiii cu deficiențe de vorbire

Pe data de 8 iulie, sportivul român Alexandru Dumbravă a pornit într-o cursă pe apă cu scopul de a doborî recordul de traversare solo a Mării Negre.

Sportivul a plecat din Mangalia și a avut ca destinație Batumi

Cu toate acestea, în timpul traversării pe Marea Neagră, Dumbravă s-a confruntat cu oboseală extremă, ceea ce l-a determinat să renunțe la provocarea sa.

Epuizat, el a solicitat ajutorul autorităților și a fost recuperat în siguranță de o ambarcațiune a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), fiind adus înapoi în Portul Mangalia.

Operaţiunea de căutare şi salvare a vieţii omeneşti pe mare, în această situaţie efectuându-se la o distanţă de peste 80 mile, a fost posibilă deoarece navele ARSVOM sunt certificate pentru navigare internaţională, iar echipajul aflat la bord deţine brevet international. În aceste condiţii, este posibilă navigarea în afara apelor teritoriale române”, a transmis ARSVOM.

Alexandru Dumbravă a fost identificat la bordul ambarcaţiunii şi se afla într-o stare de epuizare, acuzând dureri de spate şi genunchi, cauzate de efortul susţinut de a trage la vâsle

Conform G4 Media, Dumbravă a ţinut un jurnal al acestui proiect pe internet, iar în urmă cu două zile a luat decizia de a întrerupe cursa sa de traversare a Mării Negre.

Bărbatul s-a confruntat cu curenţi puternici care au blocat progresul său, a fost purtat în derivă, întâmplinând multiple condiţii meteorologice nefavorabile.

Alexandru Dumbravă: ”Combinat cu prognoza de furtună din a doua parte a zilei următoare, lucrurile nu apăreau roz așa că am decis să apelez la sprijinul autorităților pentru evacuare”

În prezent sunt bine, genunchiul și umărul sunt ok, spatele mă mai înjunghie când vrea el, dar mă ocup și de asta. Câteva nopți într-un pat care nu se mișcă au făcut deja minuni, deși răul de uscat se menține. Vă mulțumesc enorm pentru sprijinul vostru, atât pe parcursul evenimentului cât și acum, când ne-a mai rămas de atins obiectivul cauzei sociale – măcar în kilometrii vâsliți până acum”, a transmis Alex Dumbravă, într-un text publicat pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri