13.7 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Incendii de proporții în Calabria, se așteaptă temperaturi de 48 de grade

Pompierii italieni sunt în acest zile suprasolicitați. Asta pentru că în regiunea Calabria din sudul Italiei sunt incendii puternice de vegetație, din cauza faptului că temperatura aerului este foarte mare.

Căldura din sudul Italiei face ravagii. Pe lângă incendiile din Calabria, proprietățile de pe insula Sicilia au suferit întreruperi de curent. Tocmai din pricina temperaturilor care au crescut din nou în timpul unui val de căldură care a provocat haos în multe părți ale Europei. Agenția de protecție civilă din Sicilia a declarat că temperatura din unele a fost foarte mare. Mai exact, în estul Siciliei, unde temperatura a crescut duminică la 47 Celsius. Aproape de un record european de 48,8 Celsius care a fost înregistrat în urmă cu doi ani. Unele zone din apropierea orașului Catania, în est, au suferit întreruperi de curent. Oficialii spun că tot căldura este de vină și pentru acest aspect.

Temperatura extremă a provocat incendii de vegetație

Tot din cauza faptului că temperatura a crescut foarte mult au avut loc incendii puternice în diferite părți ale Calabriei. Drept urmare, au fost chemate echipe suplimentare de pompieri din regiunile Campania și Lazio. De asemenea au fost chemate forțe și din orașul sicilian Messina. Valul de căldură care a lovit sudul Europei este în plină desfășurare. Astfel că au fost doborăte recorduri de temperatura, inclusiv la Roma. De asemenea au fost emise avertismente cu privire la un risc crescut de deces. Sindicatul CGIL din Italia a cerut guvernului să permită ca lucrătorii afectați de căldură să nu vină la muncă. Asta pentru că în această perioadă este extrem de solicitant lucratul în exterior.

Nordul Italiei afectat de furtuni

Italia este una dintre țările europene cele mai afectate de schimbările climatice și a suferit inundații mortale în luna mai. Părți din nordul Italiei au înregistrat, de asemenea, furtuni intense de grindină. Asta pentru că și acolo a fost extrem de cald în ultimele zile. „Efectele climei noastre din ce în ce mai tropicale schimbă totul și au un impact direct asupra economiei”. A declarat duminică ministrul Energiei, Gilberto Pichetto Fratin, pentru ziarul La Repubblica.

spot_img
Latest news
știri