18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Volvo Cars își reduce prognoza de vânzări din cauza tarifelor europene la vehiculele electrice fabricate în China

Tarifele de până la 37.6% impuse de UE afectează un model electric produs de companie, determinând mutarea producției în Belgia și ajustarea previziunilor de creștere a vânzărilor pentru 2024

Volvo Cars şi-a redus previziunile de vânzări cu amănuntul pentru întregul an, transmite Reuters citat de Economedia.ro.

Compania dă vina pe tarifele europene pentru vehiculele electrice fabricate în China, care vor lovi unul dintre modelele electrice cheie ale producătorului suedez, până când îşi va muta producţia în Belgia.

În 2024, Volvo Cars şi-a redus prognoza pentru creşterea vânzărilor de la 15% la 12%-15%

Deşi a raportat rezultate mai bune decât cele aşteptate în trimestrul al doilea, care i-au adus acţiunile în creştere cu 6% în tranzacţiile de dimineaţă, Volvo şi-a redus prognoza pentru creşterea vânzărilor în acest an de la 15% la 12%-15%.

La începutul acestei luni, UE a anunţat tarife provizorii de până la 37.6% la importurile de vehicule electrice fabricate în China.

Mai mult, reprezentanții Uniunii europene au declarat că au beneficiat de subvenţii neloiale – o acuzaţie pe care Beijingul o respinge.

Principalii producători de automobile au înregistrat o încetinire a cererii de vehicule electrice

Volvo este deţinută în majoritate de compania chineză Geely şi se confruntă cu un tarif de 19.9% la vehiculul EX30 complet electric fabricat în China, mai transmite sursa citată.

Principalii producători de automobile au înregistrat o încetinire a cererii de vehicule electrice, determinată parţial de lipsa de modele accesibile şi de lansarea lentă a punctelor de încărcare.

Între timp, producătorii auto americani şi europeni au raportat vânzări puternice de hibrizi şi lansează mai multe astfel de modele pentru a satisface cererea.

spot_img
Latest news
știri