14.5 C
București
duminică, 20 octombrie, 2024

Comisia Europeană ar putea acorda României un sprijin financiar de aproape 34 de milioane de euro

Suma ar trebui să rezolve daunele cauzate de seceta severă din vara anului 2022

Comisia Europeană a propus ieri, 23 august, un sprijin financiar în valoare de 33.9 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) pentru a oferi asistență României în urma daunelor cauzate de o secetă severă în vara anului 2022.

Fondul oferă sprijin statelor membre din Uniunea Europeană și țărilor candidate prin oferirea unui ajutor financiar în urma producerii unor dezastre naturale grave

În fiecare an, ne confruntăm cu impactul devastator al schimbărilor climatice şi al unor dezastre naturale cu o frecvenţă şi o amploare din ce în ce mai mari. Cu toate că prevenţia, adaptarea la schimbările climatice şi atenuarea efectelor acestora, inclusiv cu sprijinul politicii de coeziune, rămân esenţiale, asistenţa FSUE este indispensabilă în urma dezastrelor naturale majore. Această solidaritate este în ADN-ul UE şi nu se opreşte la frontierele sale”, a punctat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, citată de Economedia.ro.

Care sunt etapele următoare

Este necesară aprobarea autorității bugetare pentru propunerea Comisiei, iar Comisia nu poate să-și exprime anticipat opinia cu privire la avizul acesteia.

După ce propunerea de mobilizare primește aprobarea din partea autorității bugetare, Comisia va elabora decizia de punere în aplicare a asistenței FSUE.

După adoptarea acestei decizii, sprijinul financiar poate fi acordat într-o singură tranșă.

spot_img
Latest news
știri