2.9 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

Studiu: au fost descoperite celulele cerebrale responsabile de răul de mişcare

Simptomele acestei afecțiuni includ: greață, transpirație, paloare, hipotermie, dureri de cap și vărsături

Într-un recent studiu preclinic, cercetătorii au încercat să identifice celulele cerebrale responsabile de răul de mişcare, scrie News.ro citat de Știri pe Surse.

Pentru a realiza acest lucru, o echipă de cercetători spanioli a efectuat un experiment pe şoareci, plasându-i într-un tub de plastic conectat la un spinner rotativ.

Obiectivul era să determine ce neuroni se activau în timp ce animalele erau expuse acestui carusel, ceea ce provoacă senzaţia de greaţă.

Şoarecii au manifestat semne evidente de rău de mişcare, întrucât temperatura corporală a scăzut, ei au evitat mâncarea şi s-au ghemuit în cuştile lor

Aceste reacţii sugerează că au experimentat o senzaţie similară cu răul de mişcare observat la oameni.

Se consideră că răul de mişcare apare din cauza unei discrepanţe senzoriale, în care ochii şi urechea internă transmit semnale contradictorii către creierul nostru cu privire la mişcare.

Încă din 2012, NASA a anunţat că dezvoltă un spray nazal cu acţiune rapidă pentru a combate această afecțiune, dar încă nu a anunţat rezultatele testelor clinice pe care le aveau planificate

Mai multe regiuni ale creierului procesează aceste semnale de la ureche, ochi şi extremităţi, dar se ştie puţin despre neuroni ce sunt direct implicaţi în declanşarea acestei senzații.

Identificarea acestor neuroni reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea unor tratamente mai eficiente pentru afecțiunea cu care se confruntă foarte multe persoane, cu potenţial de a genera mai puţine efecte secundare.

spot_img
Latest news
știri