14.6 C
București
joi, 24 octombrie, 2024

Şapte persoane care au organizat lupte ilegale între câini au fost puse sub control judiciar

Faptele sunt pedepsite cu închisoare conform Legii 138/2022

Şapte persoane suspectate că au organizat lupte ilegale între câini pe un teren extravilan dintr-o comună din judeţul Cluj au fost puse sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

La percheziţiile făcute de către poliţişti au fost găsiţi cinci câini periculoşi, transmite News.ro.

Potrivit ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 55 pe 2002, sunt consideraţi câinii periculoşi cei aparţînând următoarelor rase, grupate în două categorii: în prima categorie intră câinii de luptă şi atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor.

Categoria a II-a cuprinde câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

În baza probelor strânse, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore şapte persoane cu vârste între 18 şi 49 de ani

Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Turda a dispus, în cazul acestora, măsura controlului judiciar pentru o perioadă 60 de zile, mai punctează sursa citată.

Potrivit Legii nr. 138 din 2022, care modifică şi completează Legea nr. 205/2004, privind protecţia animalelor, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale şi zoofilia se pedepsesc cu închisoare de la doi la şapte ani.

spot_img
Latest news
știri