23.9 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Poliția Animalelor: cruzimea va fi pedepsită cu închisoarea

Într-o postare pe pagina de Facebook, Antonel Tănase, președinte al Partidului Național Liberal sector 3 București, a adus în discuție Poliția Animalelor, instituție care există, dar puțini se tem de ea.

Politicianul a afirmat că Poliția Animalelor a luat ființă și este operațională și, deși încă se află la început de drum, este pentru prima dată în istoria legislativă a României când cruzimea asupra animalelor va fi pedepsită cu închisoarea.

De asemenea, deputatul a subliniat faptul că legea obligă MAI și DSV să aplice prevederile în colaborare cu instituțiile de specialitate, iar Poliția Animalelor va aplica ferm legea față de cei care abuzează, maltratează sau omoară animale cu cruzime.

Modalitățile prin care cetățenii pot sesiza Poliția Animalelor

Dacă animalul este într-o situație de urgență, în care este imediat necesară înștiințarea Poliției, apelarea se face la 112, aplicabil pentru toate urgențele de la nivel național. Dacă vorbim despre o situație cu animale aflate în dificultate, dar care nu este o urgență, oamenii pot depune sesizări direct la sediile Poliției, prin e-mail sau contactare directă a polițiștilor din teren”, a declarat Antonel Tănase.

Deputatul PNL a mai explicat că rolul Poliției Animalelor nu este doar să scoată în afara societății persoanele care comit fapte ilegale, ci să ofere protecție animalului cu probleme. Astfel, ordinul de plasare este noutatea adusă de legislația nou adoptată, instrument mult așteptat atât de societatea civilă, cât și de Poliție.

Mai precis, polițistul care constată că un animal se află în pericol, poate legal să îl extragă din situația, locul și starea respective și să îl încredințeze unui serviciu specializat constituit la nivelul consiliilor județene, unde poate primi îngrijire.

Poliția Animalelor este condusă de un iubitor de animale

Antonel Tănase a mai scris că Poliția Animalelor este condusă comisar-șef Daniel Radu, ”un mare iubitor de animale și profesionist fără cusur”.

Mai mult, politicianul a insistat, într-un comentariu la postarea de pe contul de Facebook, că protejarea animalelor și sancționarea cruzimii reprezintă un pas important pentru o viață normală.

Poliția Animalelor se va ocupa cu depistarea și sancționarea persoanelor care săvârșesc cruzimi asupra animalelor, prevenirea și sancționarea exemplară a celor care nu sterilizează și abandonează animale;

  • sancționarea autorităților, consilii județene și municipale, care nu au înființate adăposturi;
  • sancționarea dură a traficanților de animale și a braconierilor;
  • înființarea registrului unic de evidență a celor care au comis cruzimi asupra animalelor.

Sperăm că aceste vești sunt bune pentru cei care iubesc animalele și au așteptat această lege care ne protejează mai bine prietenii”, a declarat deputatul PNL.

Latest news
știri