19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Evacuare în masă la sediul Serviciului de Informații din Suedia. A fost raportat miros de fosgen, un gaz priculos folosit pentru fabricarea de materiale plastice și pesticide

8 persoane au ajuns la spital după un incident misterios la sediul Serviciului de Securitate din Suedia, potrivit BBC.

Aproximativ 500 de persoane au fost evacuate după ce muncitorii au raportat un miros neobișnuit.

Mai multe persoane au raportat o scurgere suspectă de gaz. Totuși, serviciile de informații au spus că nu au detectat niciun gaz în interiorul sau în afara clădirii.

Polițiștii cercetează cauza alertei și au deschis o anchetă preliminară.

Evacuare la sediul Sericiului de Informații din Suedia. Care ar fi fost cauza

Rapoartele din presa locală sugerau anterior că senzorii de pe acoperișul clădirii au detectat fosgen. Autoritățile nu au confirmat însă acest lucru.

Fosgenul este folosit pentru fabricarea de materiale plastice și pesticide. Majoritatea deceselor chimice în timpul Primului Război Mondial au fost realizate utilizând fosgenul.

Serviciile de urgență au lansat o operațiune majoră după un apel de la sediul Sapo, serviciul de securitate al Suediei, din Solna, chiar în afara centrului orașului Stockholm.

Ieșirea de pe o autostradă a fost închisă și au fost instalate bariere la sute de metri în jurul locației. Clădirea a fost parțial evacuată.

Șase persoane au ajuns la spital cu probleme de respirație. Alte două au fost internate. Printre aceștia se numără și polițiști care „au observat un miros când au ajuns la fața locului”, a spus poliția.

Imaginile au arătat polițiști purtând măști de gaz, în timp ce un elicopter survola zona. Oamenilor din clădirile din apropiere li s-a spus să închidă ferestrele.

Incidentul a avut loc în timp ce prim-ministrul Ulf Kristersson a vizitat capitala Ungariei, singurul membru NATO care nu a ratificat încă aderarea Stockholmului la alianță.

spot_img
Latest news
știri