18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Apa de la robinet este considerată nesigură de romani

Cei mai mulți optează pentru apa îmbuteliată sau cea filtrată

Conform unui studiu efectuat în patru ţări din Europa Centrală şi de Est (ECE), apa de la robinet este percepută ca fiind nesigură de către români.

În schimb, majoritatea optează pentru apa îmbuteliată sau cea filtrată pentru consum, conform informațiilor furnizate de Agerpres și citate de Adevărul.

Studiul, realizat de Waterdrop și prezentat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, dezvăluie preferințele în materie de hidratare ale cetățenilor din România, Slovacia, Ungaria şi Cehia

În ceea ce privește preocuparea pentru mediul înconjurător, România urmează tendințele europene în eforturile de reducere a utilizării plasticului în viața de zi cu zi, reflectând un angajament remarcabil față de sustenabilitate.

Un exemplu notabil este faptul că peste 20.000.000 de sticle de plastic au fost returnate de români, pe durata a 3 luni de la implementarea SGR (Sistemul de Garanţie-Returnare) în România”, arată studiul citat.

În plus, 78% dintre românii care au luat parte la acest studiu vor să opteze pentru alternative sustenabile, precum sticlele reutilizabile, în defavoarea celor de plastic.

Din ce în ce mai mulți români conștientizează impactul negativ al plasticului asupra mediului înconjurător

Cercetarea dezvăluie că jumătate din participanți consumă în medie între 3 şi 4 pahare de apă pe zi în timpul sezonului rece.

Cu mult sub necesarul de apă de care are nevoie un adult, adică între 6 și 8 pahare de apă pe zi, în funcție de nevoile fiecăruia.

De altfel, studiul subliniază preferința pentru ceaiuri în defavoarea apei. Acestea pot fi o alternativă excelentă, mai ales dacă vorbim despre prevenirea şi combaterea răcelilor de sezon.

spot_img
Latest news
știri