Programul ”Noua Casă” 2025 este acum funcțional, după ce plafonul de garantare în valoare de 500 milioane lei, aprobat de Ministerul Finanțelor, a fost distribuit celor 13 instituții financiare participante.
Printre principalele avantaje ale acestui tip de credit se numără avansul minim de doar 5% și comisionul anual de administrare de 0.15%, aplicat la soldul garanției.
Avantaje și condiții preferențiale în cadrul programului „Noua Casă” 2025
Potrivit unui comunicat de presă al Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, programul ”Noua Casă” rămâne un produs de creditare avantajos, atât prin avansul minim solicitat de doar 5%, cât şi prin comisionul de administrare de 0.15%/ anual, calculat la soldul garanţiei, titrează Digi 24.
Programul continuă să beneficieze de condiţii preferenţiale, cu 30% mai reduse decât nivelul pieţei, în ceea ce priveşte nivelul onorariilor notariale pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare şi a oricăror altor acte care se încheie, cu anumite excepţii prevăzute în mod expres în legislaţia incidentă.
Informaţii complete privind condiţiile de eligibilitate, documentele solicitate şi modul de accesare a programului Noua Casă sunt publicate pe site-ul Fondului Naţional de Garantare, mai informează sursa citată.
Care sunt băncile înscrise în acest program
Băncile care s-au înscris în program şi anul acesta şi cărora FNGCIMM le-a alocat plafoane de garantare sunt: Alpha Bank, BCR, BRD-GSG, CEC Bank, Banca Transilvania, ING Bank, Raiffeisen Bank, Libra Intrnet Bank, EXIM Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, Vista Bank, şi Techventures Bank.