19.6 C
București
joi, 28 martie, 2024

Video: Lupii din codrii Vrancei, surprinși de camerele Romsilva

Doi lupi au fost surprinși de camerele amplasate pentru monitorizarea faunei. Camerele aparțin specialiștilor de la Romsilva, iar frumoasele exemplare se află în habitatul lor natural, o pădure din Parcul natural Putna, Vrancea.

În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare. Parcul Natural Putna este unul dintre cele 22 administrate de Romsilva și cuprinde o suprafață de peste 38.000 de hectare, 33.600 dintre ele păduri”, au precizat reprezentanții Romsilva.

Mai mult, aceștia au adăugat pe pagina de Facebook faptul că țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Uniunea Europeană.

De asemenea, lupii sunt prădători foarte discreți și eficienți, văzuți foarte rar în libertate.

Romsilva: ”Lupii au un rol important în menținerea echilibrului ecologic”

Reprezentanții Romsilva au mai menționat pe contul de socializare că lupii reprezintă cea mai mare specie din familia Canidae.

Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.

Animalele pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-i să vâneze ziua și noaptea.

De asemenea, dacă luăm în considerare spațiul unde au fost filmați cei doi lupi, trebuie să știm că pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște.

Latest news
știri