Arabia Saudită a plantat 10 miliarde de copaci, iar inițiativa i-a aparținut prințului Mohammed bin Salman. Planul acestuia este de a împăduri mai multe zone deșertice din țara pe care o conduce.
Prin plantarea a 10 miliarde de copaci în deșert se urmărește reducerea emisiilor de carbon, combaterea poluării și evitarea degradării solului.
Liderul Arabiei Saudite spune că țara sa va reduce emisiile de carbon cu 50% până în 2030, prin utilizarea surselor regenerabile de energie, precizează publicația Smart Radio.
Cel mai mare program de împădurire din lume urmărește plantarea a 40 de miliarde de copaci
Oficialii de la Riad nu se opresc aici și au în vedere colaborarea cu mai multe state arabe pentru implementarea proiectului Middle East Green Initiative. Prin acest proiect se urmărește plantarea a 40 de miliarde de copaci, iar conform inițiativei sprijinite de prințul moștenitor al Arabiei Saudite, acesta va reprezenta cel mai mare program de împădurire din lume.
Cu toate acestea, proiectul va întâmpina dificultăți, pentru că vorbim despre o țară cu resurse limitate de apă.
”Regatul, regiunea și întreaga lume trebuie să acționeze mult mai intens și mai rapid pentru a combate schimbările climatice”, spune Salman.
De când a preluat conducerea, în 2017, Salman, care are doar 35 de ani, a demarat o campanie de modernizare rapidă a țării
Arabia Saudită a fost mult timp guvernată după cutume religioase, iar economia s-a bazat, în mare parte, pe producția de petrol, mai precizează sursa citată.
De asemenea, conform publicației Mena, prințul a mai declarat următoarele:
”În calitate de principal producător mondial de petrol, suntem pe deplin conștienți de responsabilitatea noastră în avansarea luptei împotriva crizei climatice. Avem un rol de pionierat în stabilizarea piețelor energetice în epoca petrolului și gazului și vom acționa pentru următoarea eră verde.”
Viitorul înseamnă energie regenerabilă, în proporție de 100%
Prințul moștenitor are în plan și dezvoltarea turismului, urmărind construcția unui oraș de 33 de ori mai mare decât New York-ul.
Conform sursei citate, viitorul oraș va purta numele de Neom, iar costurile se ridică la suma de 400 de miliarde de dolari. De asemenea, orașul va funcționa bazându-se 100% pe energie regenerabilă.