12.7 C
București
luni, 14 octombrie, 2024

Sondaj: 90% dintre români cer interzicerea tăierilor în parcurile naționale

Agent Green face publice rezultatele unui sondaj de opinie, sondaj realizat la nivel național. Dacă este să comparăm anul 2015 cu 2021, vom afla că 90% dintre români doresc interzicerea tăierilor în parcurile naționale. Mai mult, românii dau dovadă de un scepticism constructiv: încrederea în Romsilva este notată cu 3.80, în ceea ce privește administrarea pădurilor.

Compania de stat care ar fi trebuit să se ocupe cu protejarea, conservarea și dezvoltarea fondului forestier a reușit ”performanța” de a fi notată cu un 3.80.

Romsilva este considerată corigentă, iar anul 2021 că românii nu mai sunt indiferenți și nici nu mai pot fi păcăliți.

Parcurile naționale nu ar trebui să reprezinte ”locul de joacă” al drujbelor

În data de 25 mai, Agent Green a publicat rezultatele sondajului care a fost realizat de Mercury Research. Este vorba despre preocupările noastre, ale tuturor, în privința problemelor de mediu. Ne pasă de parcurile naționale, le vrem intacte, protejate și îngrijite.

Conform Agent Green, studiul este unul comparativ cu anul 2015 când același realizator de studii oficiale a făcut un alt studiu pe o metodologie identică. Principalele rezultate arată printre altele că:

– Opinia oamenilor despre cea mai mare problemă de mediu a rămas aproape neschimbată față de anul 2015 cu excepţia cantităţii prea mari de deşeuri aceast a fiind considerată cea mai mare problemă de 18% din populație în 2021 faţă de 7% în 2015;

– Tăierile excesive de păduri continuă să fie percepute ca fiind cea mai importantă problemă de mediu de aproximativ 42% dintre români

– Calitatea administrării pădurilor de către Romsilva este în continuare percepută ca fiind slabă, cu toate că media calităţii a crescut la 3,80 din 10, faţă de anul 2015 când înregistra nota de 3,42;

– Dacă în anul 2015 populaţia ar fi preferat ca parcurile naţionale să fie administrate de ecologi şi silvicultori, în 2021 această preferinţă s-a extins şi pentru biologi şi geologi, în top fiind specialiștii în ecologie (93%);

– La fel ca în anul 2015 populaţia consideră în proporţie de 90% că tăierile din parcurile naţionale trebuie mai degrabă interzise complet;

– Instituţiile pentru protecţia şi conservarea naturii, ONG-urile şi autorităţile locale sunt opţiunile preferate ale populaţiei în ceea ce priveşte administrarea parcurilor naturale şi naţionale.

Sursa foto: Agent Green

Un sondaj care sancționează Romsilva și scoate în evidență incompetența unui minister este un sondaj care cere normalitate, protecție și viață

Chintesența dorinței românilor este că tăierile în parcurile naționale trebuie complet interzise și că acestea trebuie administrate de specialiști în științele naturii. Publicul larg a sancționat aspru prestația Romsilva în parcurile naționale și recomandă implicit exmatricularea lor. Ministrul mediului nu le mai poate lua apărarea și trebuie să acționeze acum în consecință. Peste tot în lume parcurile naționale sunt strict protejate. În România, pădurile din acestea acoperă doar 1% din suprafața țării, însă mai bine de jumătate din acest puțin este liber la tăieri”, a spus Gabriel Păun, președintele Agent Green.

Romsilva nu face diferența între Greenpeace și Agent Green

Agent Green: ”Deși opinia românilor este una cât se poate de clară, Romsilva a decis recent să cheltuiască bani publici pentru a da în judecată Agent Green pentru acțiuni de defăimare care s-ar fi desfășurat în perioada 2015-2021. Una dintre acțiuni desfășurată în pădurile virgine masacrate în munții Ciucaș a aparținut organizației Greenpeace și nu Agent Green așa cum reclamă Romsilva”.

Președintele Agent Green a concluzionat faptul că este clar că proasta reputație a Romsilva nu are legatură activitatea Agent Green.

”Este strigător la cer că folosesc bani publici pentru a ne târî prin tribunale. Vom folosi acest studiu în instanță și vom cere Romsilva costurile aferente realizării acestuia”, a precizat Gabriel Păun.

spot_img
Latest news
știri