21.3 C
București
duminică, 29 septembrie, 2024

Protest de amploare la Londra. Oamenii cer ca ”natura să fie restaurată acum”

Actriţa britanică Emma Thompson s-a aflat în fruntea marşului

Mii de persoane au protestat la Londra pentru a le cere politicienilor să acţioneze în favoarea naturii şi a climei, informează Digi24.

Manifestația, susţinută în principal de organizaţia ecologistă Extinction Rebellion (XR) şi de WWF, s-a desfăşurat cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerilor generale care vor avea loc pe 4 iulie în Regatul Unit.

Laburiştii sunt marii favoriţi, potrivit sondajelor, care prezic, în schimb, o înfrângere grea pentru conservatori, aflaţi la putere de 14 ani, notează Agerpres.

Actriţa britanică Emma Thompson şi naturalistul/prezentatorul TV Chris Packham s-au aflat în fruntea marşului de la Londra şi au cerut ca ”natura să fie restaurată acum”

Potrivit lui Chris Packham, a fost pentru prima dată când organizaţii atât de diferite precum National Trust, care apără patrimoniul Regatului Unit, şi Just Stop Oil, o organizaţie ecologistă extrem de controversată din cauza acţiunilor sale extreme, şi-au unit forţele într-un protest comun.

Ne aflăm în centrul furtunii şi sunt uimită să văd cât de multă negare încă mai există”, a spus actrita Emma Thompson.

Emma Thompson este o susținătoare a grupului Just Stop Oil care a vandalizat monumentul Stonehenge

Ea a explicat că susţine şi grupul Just Stop Oil, după ce doi dintre activiştii acestuia au pulverizat vopsea pe monoliţii faimosului sit preistoric englez Stonehenge.

În urmă cu o săptămână, monumentul Stonehenge a fost vandalizat de doi activiști de mediu care au aruncat cu vopsea portocalie pe pietrele antice.

La acel moment, organizaţia a cerut Guvernului britanic să se angajeze să colaboreze cu alte ţări pentru a pune capăt extracţiei şi folosirii petrolului, gazelor naturale şi cărbunelui până în 2030, în lupta împotriva încălzirii globale.

Potrivit activiștilor, acțiunea nu a provocat pagube sitului. Monumenutul a fost stropit cu o soluţie de amidon portocaliu de porumb, care se va duce cu ploaia.

spot_img
Latest news
știri