18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Muzeul Antipa organizează o expoziţie de statui vii, pentru a atrage atenţia asupra numărului în scădere al cititorilor din ţară

Aproximativ 11 milioane de români nu au citit nicio carte în anul 2023

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” organizează o nouă expoziție intitulată ”Cititorul – O nouă specie pe cale de dispariţie”.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă şi duminică (27-28 iulie), între orele 12.00-18.00.

Numărul de cititori de la noi din țară este în continuă scădere

Conform celor mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), aproximativ 11 milioane de români nu au citit nicio carte în anul 2023.

Cititorii devin astfel o specie rară, pe cale de dispariţie.

Vă invităm la Muzeul Antipa, sâmbătă și duminică (27-28 iulie 2024), între orele 12:00-18:00, să admirați de aproape diverse specii rare de cititori, precum cititorul de autori români sau cititorul de beletristică”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Expoziţia temporară ”Cititorul – O nouă specie pe cale de dispariţie” este inclusă în circuitul de vizitare al muzeului.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”: ”Expoziția pune la dispoziția vizitatorilor atât informații despre obiceiurile și principalele caracteristici ale acestor specii, cât și reduceri și recomandări de cărți”

Preţul unui bilet de intrare la muzeu este de 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru pensionari.

De asemenea, copiii până în 18 ani se bucură de gratuitate în perioada vacanţelor şcolare.

Biletele pot fi achiziţionate la intrarea în muzeu sau online, aici.

spot_img
Latest news
știri