11.5 C
București
duminică, 20 octombrie, 2024

Va fi publicată lista persoanelor juridice autorizate să instaleze panouri fotovoltaice

Programul Casa Verde Fotovoltaice a beneficiat de o finanțare record

Minstrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că săptămâna viitoare va fi publicată lista persoanelor juridice autorizate să instaleze panouri fotovoltaice în cadrul programului Casa Verde.

În acest an, a fost alocată o sumă record, valoarea totală fiind de 1.75 de miliarde de lei

Din acel moment, fiecare persoană fizică aplicant va putea să aleagă un instalator în funcţie de proximitate, în funcţie de oferta pe care acesta o face şi să încheie un contract de execuţie de lucrări cu acesta. Ne interesează foarte mult să înceapă instalarea acestor panouri şi ceea ce pot să spun este că programul Casa Verde Fotovoltaice va continua, că vorbim în continuare despre instalarea de panouri fotovoltaice şi aici am alocat o sumă record în acest an, respectiv 1.75 de miliarde de lei, cu siguranţă bugetul anului viitor va fi cel puţin la fel de ambiţios”, a explicat ministrul Mediului, potrivit publicației Capital.ro.

Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi îmbunătățit

Programul Casa Verde Fotovoltaice se va extinde și în anul următor, cuprinzând nu doar instalarea panourilor, ci și finanțarea componentelor adiacente, precum acumulatori sau instalații termice eficiente energetic.

Ministrul Mediului din România a adăugat că ministerul are în vedere şi finanţarea unor componente adiacente acestui program.

Fie că vorbim despre acumulatori, o astfel de măsură ar face o locuinţă şi mai eficientă din punct de vedere energetic, fie că vom finanţa în viitor instalaţii precum pompele de căldură ce vor asigura iarna încălzirea locuinţei şi vara răcirea acesteia. Cu siguranţă nu doar că îl vom replica la anul, nu doar că vom aloca o finanţare semnificativă, dar vom şi îmbunătăţi acest program”, a adăugat Mircea Fechet.

spot_img
Latest news
știri