11.8 C
București
luni, 20 mai, 2024

Care este motivul șocant pentru care pedofilii folosesc tot mai mult Inteligența Artificială

Inteligența Artificială este folosită în mod abuziv de indivizii cu intenții perverse

Potrivit informațiilor furnizate de Fundația Internet Watch Foundation (IWF), pedofilii utilizează Inteligența Artificială (A.I.) pentru a genera imagini ale unor celebrități în perioada copilăriei lor.

Acest lucru a fost semnalat în cazul unei cunoscute cântărețe, a cărei imagine a fost generată ca fiind copil.

Imediat după, fotografia realizată de A.I. a fost distribuită de indivizi cu intenții perverse, conform unui raport publicat de BBC.

Pedofilii folosesc Inteligența Artificială și pentru a genera imagini care conțin copii în diverse scenarii sexuale șocante

În plus, pe forumurile dark web, organizația caritabilă Internet Watch Foundation susține că imagini cu actori copii sunt, de asemenea, manipulate pentru a le pedofililor conferi conotații sexuale.

În prezent, se creează sute de imagini ale unor victime reale ale abuzurilor sexuale asupra copiilor cu ajutorul generatoarelor de imagini personalizate.

Aceste dezvăluiri provin din cel mai recent raport al IWF privind o problemă în creștere, aceea de a utiliza inteligența artificială pentru crearea de imagini pornind de la simple instrucțiuni text.

De când aceste sisteme puternice de generare a imaginilor au devenit accesibile publicului larg, cercetătorii au avertizat că există un potențial de abuz în generarea de imagini ilicite.

Fotografiile unice ale mai multor victme ale abuzului sexual sunt recreate pentru a obține alte imagini, în diferite contexte de abuz

În luna mai, ministrul de interne Suella Braverman și secretarul pentru securitate internă al SUA, Alejandro Mayorkas, au emis o declarație comună prin care se angajează să abordeze ”creșterea alarmantă a imaginilor josnice generate de inteligența artificială cu copii exploatați sexual de către pedofili”.

Analiștii au declarat că există o nouă tendință a prădătorilor de a lua fotografii unice ale unor victime cunoscute ale abuzurilor asupra copiilor și de a recrea multe altele în diferite contexte de abuz sexual.

Au fost investigate peste 11.000 de imagini generate de A. I.

În decursul unei luni, Fundația Internet Watch (IWF) a investigat 11.108 de imagini generate de Inteligența Artificială. Toate acestea au fost distribuite pe un forum dark web dedicat abuzului sexual asupra copiilor.

  • Dintre acestea, 2.978 de imagini au fost confirmate ca încălcând legea din Regatul Unit, ceea ce înseamnă că acestea reprezentau abuz sexual asupra copiilor.
  • Mai mult de o cincime dintre aceste imagini (564) au fost clasificate ca fiind de Categoria A, adică cel mai grav tip de imagini.
  • Peste jumătate (1.372) dintre aceste imagini înfățișau copii în vârstă de la șapte la zece ani, adică copii din învățământul primar.
  • În plus, 143 de imagini înfățișau copii cu vârste între trei și șase ani, în timp ce două imagini înfățișau bebeluși cu vârste sub doi ani.
spot_img
Latest news
știri