Parcul Cișmigiu, cel mai vechi din Capitală, este invadat de ciori, iar Primăria Capitalei susține că nu a găsit altă metodă mai bună pentru alungarea acestora(…) decât să apeleze la șoimi. Mai exact, vor fi „păsări contra păsări”, totul pentru ca Parcul Cișmigiu să devină curat. Anunțul a fost făcut chiar de Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei.
„Vrem să verificăm eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop. Astfel, zona parcului a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialiști să sperie și să gonească populația de păsări ce revine zi de zi în Cișmigiu.
Vreau să mă asigur că oamenii își pot petrece timpul liber într-un parc civilizat, în care să se poată bucura și de natură, dar și de curățenia pe care o așteaptă”, a transmis Tomescu, prin intermediul Facebook.
Totuși, nimeni nu vorbește despre „cauză”, ci doar despre efect. De ce au invadat ciorile Parcul Cișmigiu
În mod frapant, până la acest moment, Primăria Capitalei nu a consultat biologi, experți în faună, care să emită concluzii pertinente cu privire la comportamentul acestor păsări, care, în fapt, „habar n-au” că fac mizerie într-un loc verde, public. Factorii de Mediu din această zonă a Bucureștiului, numărul arborilor(îngrijiți sau nu), înmulțirea altor specii din zonă sunt elemente care pot explica de ce ciorile au invadat acest parc. De asemenea, alungarea acestora ar trebui să se facă într-un mod non-agresiv. Până la urmă, cât de curat va fi Parcul Cișmigiu, dacă vom vedea imagini sumbre pe alei: ciori atacate de șoimi(?)
Anul trecut,Primăria Capitalei a investit suma de 500 de mii de lei pentru studiul privind alungarea ciorilor, însă, oficialii acestei instituții au găsit de cuviință să-i pună pe șoimi la „treabă”.