2.6 C
București
joi, 26 decembrie, 2024

Expoziția interactivă măBUCURcăEȘTI promovează educația ecologică a copiilor pentru un viitor sustenabil

Cei mici învață să construiască un oraș prietenos cu mediul, printr-o experiență educativă ce combină tehnologia și activitățile interactive

Educația ecologică a copiilor are un efect multiplicator în societate. Copiii bine informați vor influența și comportamentul familiilor, contribuind la formarea unei culturi generale de respect pentru mediul înconjurător”, a transmis Măriuca Mihăilescu, de la Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture.

În parteneriat cu Primăria Municipiului București, asociația a deschis expoziția interactivă măBUCURcăEȘTI pornind de la premisa că investiția în educația copiilor este și o investiție în viitorul sustenabil al capitalei.

Expoziția interactivă măBUCURcăEȘTI: O investiție în educația ecologică a copiilor pentru un viitor sustenabil al Bucureștiului

Vizitatorii mari și mici sunt așteptați până pe 20 decembrie 2024 la Casa Filipescu Cesianu, (Calea Victoriei 151) pentru a descoperi ce înseamnă un oraș mai prietenos cu mediul.

Decorul este realizat în cea mai mare parte din carton și elemente reciclate, încurajând vizitatorii să interacționeze cu fiecare element în parte, folosindu-și simțurile tactil, auditiv, vizual.

Proiectul combină tehnologia digitală cu învățarea interactivă și implică dezvoltarea unei instalații digitale care le permite copiilor să exploreze diferite aspecte ale mediului înconjurător, să înțeleagă importanța protecției acestuia și să descopere soluții sustenabile într-un mod captivant și educativ.

Pe lângă partea digitală, expoziția include și ateliere de educație ecologică, activități care să stimuleze creativitatea și spiritul de echipă al copiilor

Micuții vor putea proiecta orașul din viitor pe care și-l doresc și se vor echipa corespunzător pentru a construi cu propriile mâini fundația unor clădiri spectaculoase. La final, fiecare va putea planta o dorință la baza unui copac-simbol ce va duce mai departe ideea lor.

Proiectul este realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București.

Intrarea este gratuită, iar programul de vizitare este în zilele de vineri, sâmbătă și duminică 10:00 – 17:30.

spot_img
Latest news
știri