17.3 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

Clotilde Armand somată de Romprest în scandalul gunoaielor. Primăria Sectorului 1 are 3 zile să rezolve blocajul gunoaielor

Sectorul 1 amenințat, din nou, cu un blocaj al gunoaielor

Clotilde Armand, primarul sectorului 1 a fost somată de compania de salubritate Romprest, cu privire la faptul că din 29 ianuarie nu vor mai avea unde să ducă gunoiul. Mai exact cei de la salubritate spun că primarul nu a semnat contractul de delegare pentru activitățile de sortare și tratare a deșeurilor municipale. Asta deși a avut nu mai puțin de 120 de zile timp în care să facă acest lucru. Practic fără această semnătură, deșeurile colectate în sectorul 1 nu mai pot fi date mai departe de către cei de la Romprest către operatorii care se ocupă cu modul în care sunt tratate și sortate deșeurile colectate.

Din 29 ianuarie nu se mai pot colecta gunoaiele

Astfel în actele pe care cei de la Romprest au trimis o notificare în care spun că, ”începând cu data de 29 ianuarie ne vom afla în imposibilitatea obiectivă de a mai primi deșeuri municipale la stația de sortare / tratare situată în comuna Dragomirești Vale, sat Dragomirești Vale”. În același act se arată că , ”în termen de maxim 120 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, autoritățile administrației publice locale ale unităților / subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau, după caz, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, … au obligația ca pentru activitățile de sortare, tratare… a deșeurilor municipale prestate de operatori numai pe baza autorizației de mediu, să atribuie contractele de delegare a gestiunii/activității respective”.

Primăria Sectorului 1 mai are 2 zile la dispoziție

Potrivit documentelor termenul până la care Clotilde mai are timp să schimbe ceva legat de acest aspect este cel de 28 ianuarie 2023. În cazul în care acest lucru nu se va rezolva, atunci locuitorii sectorului 1 vor înfrunta aceași situație cu care s-au mai confruntat și în trecut, adică gunoiul menajer va rămâne necolectat și se vor strange saci de deșeuri la fiecare colt de stradă. Garda de Mediu a amendat și de curând Primăria Sectorului 1 cu privire la modul în care sunt colectate gunoaiele. „Practic vornim de o zonă a Sectorului 1, Drumul Carierei, află în zona de vest a sectorului în care pe terenurile adiacente străzii sunt depozitate deșeuri de toate tipurile, municipal, plastic, metal și materiale de construcții preponderent. Această zonă reprezintă un real pericol pentru mediu și sănătate și chiar cu risc ridicat de incendiu.  Zona nu este în atenția administrației și situația se înrăutățește de la o zi la alta. Am sesizat Garda de Mediu care mi-a răspuns nu doar că au în observare zona și că știu situația, dar au și amendat de 3 ori la rând Primarul Sectorului 1 pentru neluarea măsurilor adecvate de igienizare, decontaminare și prevenire reapariției depozitelor de deșeuri necontrolate”, a declarat Alexandru Pânișoară– președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului, pentru Știrea Verde. Până la acest moment reprezentanții Primăriei Sectorului 1 nu au oferit un punct de vedere cu privire la documentele prezentate.

Latest news
știri