24.6 C
București
sâmbătă, 20 iulie, 2024

București: Amenzi mai mari pentru mașinile parcate pe spațiile verzi

Nu doar amenzi, dar o majorare a amenzilor pentru vehiculele parcate pe spațiile verzi din Sectorul 6, București: este o decizie, o dorință și o consecință impusă de primarul Ciucu.

Este o constantă, nu doar în Capitală, ci în orice oraș din România: spatiul verde este ignorat, pentru confortul propriu, pentru ”siguranță”, și pentru proximitate. Grădinile și parcurile au devenit și devin spațiu pentru parcare, iar revolta activiștilor pentru protecția mediului devine din ce în ce mai ignorată de șoferi.            

Spațiile verzi: garajul multor șoferi

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, vrea majorarea amenzilor pentru vehiculele şi remorcile parcate pe spaţiile verzi, un proiect de hotărâre pe această temă fiind propus în şedinţa Consiliului Local din 30 martie, transmite Agerpres.

Noile amenzi ar urma să fie de la 1.000 de lei la 1.500 de lei pentru vehiculele cu masa mai mică de 3,5 tone şi de la 1.500 de lei la 2.500 de lei pentru vehiculele de peste 3,5 tone.

Proiectul de hotărâre modifică prevederi din hotărârea Consiliului Local al Sectorului 6 nr. 222/2016 privind staţionarea vehiculelor şi remorcilor pe spaţiile verzi, ce prevedea amenzi de la 250 de lei la 500 de lei pentru prima categorie şi de la 500 de lei la 1.000 de lei pentru vehiculele mari, menționează G4 Media.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, majorarea cuantumului amenzilor a fost propusă luând în considerare interesul comunităţii locale în vederea continuităţii activităţii de menţinere a spaţiilor verzi şi pentru asigurarea unui nivel ridicat de protecţie a mediului.

Aplicarea amenzilor contravenţionale prevăzute de hotărârea Consiliului Local al Sectorului 6 nr. 222/2016 privind staţionarea vehiculelor şi remorcilor pe spaţiile verzi nu a determinat o micşorare a numărului de contravenţii constatate de poliţiştii locali, menționează sursa citată.

spot_img
Latest news
știri