18.9 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Fashion Revolution Week: cea mai mare mișcare care promovează sustenabilitatea și transparența în industria modei

Săptămâna aceasta, zeci de evenimente se desfășoară, la nivel global, sub umbrela Fashion Revolution Week

În perioada 22-29 aprilie se desfășoară Fashion Revolution Week, cea mai mare mișcare care promovează sustenabilitatea și transparența în industria modei.

Campania este marcată, la nivel global, prin zeci de evenimente care promovează moda sustenabilă, reutilizarea, upcyclingul.

Anul acesta se împlinesc zece ani de la accidentul care a stat la baza creării mișcării non-profit Fashion Revolution, prezentă în 90 de țări

Pe 24 aprilie 2013, clădirea fabricii de textile Rana Plaza din Bangladesh s-a părbușit.

Peste 1.100 de persoane au murit, iar alte 2.500 au fost rănite în urma incidentului.

Dezastrul a făcut cele mai multe victime din istoria industriei confecțiilor.

Asociația Viitor Plus: ”Magazinele mari de fashion mizează pe vânzări susținute de numeroase colecții anuale cu zeci sau chiar sute de modele”

Există însă și magazine care pun accentul articole din materiale sustenabile sau reciclate sau produse inovatoare în serie mică.

De asemenea, aceste magazine se ocupă cu revânzarea unor produse deținute anterior de alte persoane.

Iată câteva exemple:

ALTRNTV este inițiativa fondatoarelor Merci Charity Boutique și Merci Atelier. Majoritatea articolelor vândute – haine, accesorii, decorațiuni – sunt fabricate în România prin reciclarea creativă a materialelor și obiectelor folosite (upcycling).

YKO-YKO este un magazin online cu branduri din Europa care produc sustenabil – din materiale textile inovatoare sau reciclate, care produc etic și sunt atenți la sustenabilitatea întregului lanț de aprovizionare.

O NOUĂ VIAȚĂ este o rețeaua de 15 magazine care vând articole vestimentare second-hand. Magazinele sunt situate în interiorul hipermarketurilor Auchan și sunt operate printr-un parteneriat cu LaMajole.

CONSIGNAȚIA 7 vinde hainele, încălțămintea și accesoriile la care actualii proprietari doresc să renunțe, pentru care percepe un comision. Piesele pot fi de la branduri mass market, premium sau pot fi creații vestimentare unicat.

BINE BOUTIQUE este magazinul caritabil al Crucii Roșii în România. Vinde produse primite care sunt într-o stare foarte bună și care nu sunt potrivite pentru a fi donate beneficiarilor sociali sau persoanelor sinistrate (de exemplu, rochii de cocktail, ținute office sau costume de gală).

RE-COLLECTIONS: Magazinul online vinde creații ale unor designeri locali, dar și produse pre-owned din garderobe private.

spot_img
Latest news
știri