21.7 C
București
luni, 6 mai, 2024

Consumul de alcool și țigări electronice în rândul adolescenților a devenit o problemă ”alarmantă”

Anumite date sugerează că pandemia Covid-19 a dus la o nouă creştere a consumului

Consumul de alcool şi de ţigări electronice în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani este ”alarmant”, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite Digi24.

Utilizarea ţigărilor electronice a crescut la nivel mondial

Pentru a contracara această tendinţă, se solicită taxe mai mari, restricţii privind punctele de vânzare şi publicitatea şi interzicerea agenţilor aromatizanţi.

După ani de scădere a consumului de substanţe psihoactive, ”anumite date sugerează că pandemia Covid-19 a dus la o nouă creştere a consumului”, notează raportul.

Raportul adună date de la 280.000 de tineri din Europa, Asia Centrală şi Canada.

Cu toate acestea, fumatul pare să fie în scădere: 13% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani au fumat deja în 2022, cu două procente mai puţin faţă de acum patru ani.

Totuși, mulţi dintre ei au optat pentru ţigările electronice.

Alcoolul este substanţa cel mai frecvent consumată de către adolescenţi

57% dintre adolescenţii de 15 ani au consumat alcool cel puţin o dată, iar aproape patru din zece au făcut acest lucru în ultimele 30 de zile.

Mai mult, aproximativ unul din zece adolescenţi (9%) a fost foarte beat la un moment dat în viaţa sa.

Acest lucru arată o tendinţă de escaladare a abuzului de alcool în rândul tinerilor”, a transmis Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS), prin intermediul unui comunicat de presă.

Latest news
știri