23.4 C
București
luni, 6 mai, 2024

Ministerul Energiei a lansat două noi apeluri de proiect. Bugetul total estimat se ridică la peste 800 de milioane de euro

Anunțul a fost făcut de ministrul Sebastian Burduja

Ministerul Energiei a lansat apelul de proiecte din cadrul Fondului pentru Modernizare ‘Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum.’

Ministrul Energiei: ”Valoarea totală a investiţiilor va depăşi două miliarde de euro, ceea ce va genera dezvoltare locală, locuri de muncă mai bine plătite şi preţuri mai mici la facturi pentru români şi companii”

Anticipăm că vom finanţa 1700-2000MW în capacităţi noi de producţie, plus încă pe atât pentru autoconsum, minim 70% energie pentru consum local. Sunt proiecte care se vor finaliza în următorii doi ani de zile. Prin aceste apeluri, Ministerul Energiei continuă efortul de atingere a obiectivelor de tranziţie către energia verde şi îşi reafirmă susţinerea pentru dezvoltarea de noi capacităţi de producţie din surse regenerabile şi ne menţinem deviza: investiţii, investiţii, investiţii”, a declarat ministrul Sebastian Burduja.

Activităţile finanţabile în cadrul acestui apel de proiecte vizează:

  • realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse eoliene;
  • realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse solare (sub 5 MW inclusiv);
  • realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse solare (peste 5 MW);
  • realizarea capacităţilor noi de producere de energie electrică din surse hidro.

Documentele finale aferente apelului de proiecte, respectiv Schema de ajutor de stat şi Ghidul solicitantului, pot fi accesate aici.

Un al doilea apel lansat vizează  sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru proiecte privind societăţi şi regii autonome.

Latest news
știri