4.3 C
București
duminică, 22 decembrie, 2024

2021: anul în care oamenii sunt mai implicați, mai solidari, dar mai precauți

Avaaz.org este o rețea pentru campanii internaționale cu peste 65 milioane de membri, care luptă pentru a se asigura că deciziile globale reflectă viziunea şi valorile cetăţenilor lumii. („Avaaz” înseamnă, în multe limbi, „voce” sau „cântec”.)

Organizația este cea mai mare mișcare de activism online, care aduce opiniile și interesele oamenilor obișnuiți în atenția factorilor de decizie globali.

Membrii Avaaz vin din toate colțurile lumii, iar echipa se extinde în 18 țări de pe 6 continente și operează în 17 limbi diferite.

Membrii Avaaz sunt persoane din lume întreagă și au ales să participe la un sondaj anual, probabil cel mai mare sondaj lansat de organizație: ce am putea face pentru o lume mai bună, pentru un viitor mai sigur și pentru a depăși criza pe care o traversăm.

Rezultatele au fost publicate, sunt considerate marcante și oglindesc problemele cu care societatea noastră se confruntă, indiferent de locație.

Top 5 campanii prioritare

  • 54.94% Criza climatică;
  • 33.43% Apărarea drepturilor omului;
  • 31.14% Protejarea biodiversității și criza speciilor în pragul extincției;
  • 27.82% Combaterea polarizării, extremismului și apărarea democrației:
  • 25.56% Combaterea sărăciei.

Cum ar trebui să răspundem crizei climatice?

Următoarele 2 propuneri de campanii au primit cele mai multe voturi de susținere:

70.71% – Accelerarea revoluției energiei verzi prin oprirea subvențiilor de miliarde de dolari pentru combustibilii fosili și prin asigurarea cheltuielilor guvernamentale în concordanță cu bazele științifice despre climă.

57.64% – Legi climatice câștigate prin eforturi intense care să forțeze guvernele să-și asume responsabilitatea față de mediu chiar și în instanțe.

Ce ar trebui să facem pentru a proteja natura și biodiversitatea?

Următoarele 2 propuneri au primit cele mai multe voturi de susținere:

66.13% – Presiune pe guverne și pe instituții financiare să oprească investițiile în proiecte care distrug natura

45.10% – Ajutor pentru protejarea a jumătate din planetă, prin presiuni pe planurile de redresare economică, socială și ecologică care funcționează atât pentru oameni, cât și pentru natură.

Cum ar trebui să luptăm pentru egalitatea de gen în 2021?

Următoarele 2 propuneri au primit cele mai multe voturi de susținere:

58.62% – Transformarea lui 2021 în anul în care guvernele își iau angajamentul pentru un plan de acțiune globală pentru a proteja femeile de violență și finanțarea grupurilor care lucrează pentru a pune capăt violenței de gen.

56.68% – Obținerea unui angajament global din partea liderilor lumii de a pune capăt căsătoriei copiilor până în 2030 și finanțarea grupurilor din prima linie care lucrează pentru a pentru ca fetițele să nu mai devină mirese.

Cum ar trebui să luptăm cu furtuna dezinformării care ne amenință comunitățile?

Următoarele 2 propuneri au primit cele mai multe voturi de susținere:

63.43% – Derularea de campanii puternice pentru a obține noi legi și reglementări în domeniul rețelelor sociale care ne protejează democrațiile și drepturile omului.

37.94% – Instruirea altor organizații din cadrul societății civile pentru a proteja alegerile democratice de dezinformare și știri false.

Și care sunt propunerile pentru a contracara pandemia de coronavirus?

Următoarele 2 propuneri au primit cele mai multe voturi de susținere:

58.08% – Lupta pentru  acces echitabil și urgent la vaccinurile Covid-19 pentru toți oamenii, peste tot în lume.

50.37% – Asigurarea scutirii datoriilor pentru țările sărace, astfel încât acestea să poată investi în sistemele lor de sănătate și în redresarea economică.

spot_img
Latest news
știri