20.6 C
București
joi, 28 martie, 2024

Concert în Poiana Narciselor: ”Luați acasă doar muzica, narcisele lăsați-le, să ne bucurăm de ele”

Un concert care a îndemnat la protejarea narciselor, a florilor și a spațiilor verzi a avut loc în Poiana Narciselor, din comuna Șercaia, județul Brașov.

Artiştii Filarmonicii din Brașov au ales muzica și acordurile, ca lecție de ecologie, atrăgând atenția oamenilor că florile pot fi doar admirate, nu și rupte.

Cântec în Poiana Narciselor: ”Luați acasă doar muzica”

Rezervația Naturală Dumbrava Vadului este o arie protejată și este cunoscută de localnici și de turiști, sub numele de Poiana Narciselor, din comuna Șercaia, judeţul Braşov.

Aici, mai mulți artiști au cântat pentru oameni, dar și pentru protecția florilor, alegând acorduri muzicale inedite. Membrii Filarmonicii din Braşov au declarat că s-au bucurat că au avut onoarea să fie ambasadori ai mediului, prin muzică.

Artiştii Filarmonicii braşovene au vrut, astfel, să transmită un mesaj: turiştii să ia acasă doar muzica, nu şi narcisele. Asta pentru că Poiana Narciselor, care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 400 de hectare, atrage în fiecare an mii de turişti, pentru peisajul unic.

Din păcate, unii dintre ei, la plecare, iau cu ei şi narcisele – ceea ce în decursul anilor a dus la o scădere a numărului acestora din Poiana Narciselor, precizează Știrile Pro Tv.

Ioan Dragoş Dimitriu manager Filarmonica Braşov: ”Ne-am gândit să transmitem oamenilor mesajul de a lua acasă muzica şi să lase narcisele în poiană, ca să ne bucurăm de ele.”

Narcisele, un simbol al Brașovului: ”Să le vedem. Nu să le rupem”

Paltin Cristinel, primarul comunei Şercaia, a declarat că locul este, cu adevărat, deosebit: sunt 7 hectare pe care primăria e proprietară şi s-a lucrat pentru a da posibilitatea tuturor să vadă aceste narcise.

Suntem conştienţi cu toţii că mergem să le vedem şi nu le rupem”, a declarat edilul comunei.

Evenimentul este o premieră, este unul inedit, dar organizatorii au precizat că astfel de evenimente vor mai avea loc în judeţ. Conform declarațiilor, următoarea acțiune de acest gen ar putea avea loc pe Strada Sforii, cea mai îngustă stradă a orașului Brașov.

Latest news
știri