-1.3 C
București
duminică, 5 ianuarie, 2025

”Via Transilvanica. Drumul care unește” – Lansarea cărții și turneul în zona Moldovei: o călătorie fascinantă în universul celui mai lung traseu turistic din România

După lansarea de carte care va avea loc în București, echipa va începe un mic turneu în zona Moldovei; se vor întâlni cu cititori din trei orașe: Bacău (28 iunie), Iași (29 iunie), Suceava (30 iunie)

Lansarea cărții ”Via Transilvanica. Drumul care unește”, semnată de Voicu Bojan, va avea loc marți, 27 iunie, începând cu ora 19:00, la Cărturești Carusel din București.


Cartea este dedicată celui mai lung traseu turistic din România

La evenimentul de lansare vor participa autorul cărții, Voicu Bojan, alături de Alin Uhlmann Ușeriu, Tibi Ușeriu și Ciprian Muntele, care va fi moderator.

După evenimentul din București, echipa va porni într-un mic turneu în zona Moldovei, unde se vor întâlni cu cititorii din trei orașe: Bacău pe 28 iunie, Iași pe 29 iunie și Suceava pe 30 iunie.

87.402 cuvinte pentru a vă convinge să porniți pe prima și cea mai lungă potecă de anduranță a României”, spune autorul acestui volum.

Despre Alin Useriu, este președinte al Asociației Tășuleasa Social, dar și inițiator, coordonator și suflet al acestui drum de lungă distanță numit Via Transilvanica: a reușit în ultimii 20 de ani să motiveze mii de voluntari să se implice în diverse cauze sociale. În toamna lui 2022, înainte de lansarea întregului traseu a parcurs întreg drumul pe jos, în 65 de zile.

Alături de el, fratele său, Tibi Useriu, autorul cărții autobiografice „27 de pași”, devenită bestseller și vândută în peste o sută de mii de exemplare. A câștigat de trei ori la rând competiția extremă Arctic Ultra 6633 de la Cercul Polar. A muncit mai bine de cinci ani la darea în folosință a Via Transilvanica.

Înainte de lansarea traseului a alergat alături de câțiva prieteni tot traseul în doar 22 de zile.

Despre cartea ”Via Transilvanica. Drumul care unește”, autorul spune că nu este ”doar o arhivă de emoții și mărturii, ci și o încercare personală de cartografiere a unui vis colectiv, lung de 1400 de kilometri”

În această carte cititorii vor descoperi reportaje de pe drum, interviuri și povești cu artizanii principali ai proiectului, plus un inventar geografico-istorico-gastronomic al celor șapte ținuturi ale traseului.

spot_img
Latest news
știri