6.7 C
București
sâmbătă, 25 ianuarie, 2025

Lupul era cel mai răspândit mamifer de pe Pământ, însă arealul său s-a redus cu o treime

România este un caz fericit, deoarece această specie nu a dispărut din pădurile noastre

Cândva, lupul era cel mai răspândit mamifer de pe Pământ, însă acum arealul său s-a redus cu o treime, informează membrii Fondului Mondial pentru Natură din România.

Puii de lup se nasc fără văz și auz și depind de grija constantă a haitei

Haita de lupi este o familie unită de patru până la șapte membri, condusă de perechea alfa – o femelă și un mascul care se împerechează de obicei pe viață. Aceștia sunt îndrumătorii haitei, urmărind prada, alegând vizuinile și asigurând supraviețuirea puilor.

Știai că puii de lup se nasc fără văz și auz? Timp de aproximativ zece luni cruciale, ei depind de grija constantă a haitei, învățând să navigheze și să se dezvolte în teritoriile vaste, care se pot întinde până la 2500 kilometri pătrați! Lupii sunt animale sociale și comunică prin limbaj corporal, lătrat, mârâit și urletele emblematice care răsună prin sălbăticie, întărind astfel legaturile haitei și limitele teritoriului”, au transmis reprezentanții WWF România.

Lupul, un animal atent monitorizat în România

În luna noiembrie a anului trecut, a fost identificat primul exemplar hibrid lup-câine din România.

O cercetare făcută de biologii fundației ”Conservation Carpathia” și un laborator de genetică moleculară din Slovenia a dus la identificarea primului exemplar hibrid lup-câine din România.

Potrivit experților, această descoperire ar putea însemna declinul speciei.

Conform studiului, ”hibridizarea între lupi şi câini este o ameninţare reală asupra populaţiei de lupi la nivelul Europei, în special în ţările cu peisaje puternic modificate antropic şi cu populaţii de lupi izolate”.

spot_img
Latest news
știri