21.3 C
București
duminică, 29 septembrie, 2024

Ferrari intenționează să producă prima mașină electrică ”zgomotoasă”

Ideea de motor electric a declanșat deja o dezbatere aprinsă în comunitatea auto și printre colecționarii bogați de mașini

Ferrari, producătorul auto renumit pentru motoarele sale puternice și pentru simfonia lor de zgomote, încearcă să găsească mașina electrică a viitorului.

Cu toate acestea, compania se confruntă cu o mare provocare deoarece motoarele electrice sunt silențioase, scrie Adevărul.

Producătorul auto susține că acustica de putere a Ferrari va fi întotdeauna ”autentică”

Practic, firma nu va încerca să recreeze sunetul unui motor cu ardere prin programe audio false.

În momentul de față, producătorul auto caută o soluție pentru a putea amplifica sunetul natural al unui motor electric

Motorul electric nu este tăcut. Există o modalitate de a-l lăsa să se joace într-un mod unic. Tu interacționezi cu ochii, cu urechile, cu întregul tău corp. Când vorbești despre experiența Ferrari, despre trăsăturile de conducere într-o mașină, vorbești despre a avea o emoție unică atunci când ești în mașină. Pentru că este vorba despre accelerație liniară, accelerație laterală, experiență de frânare, schimbare cutie de viteze. Deci sunt multe dimensiuni, nu doar sunetul”, au transmis reprezentanții companiei auto, potrivit sursei citate.

Compania a refuzat să ofere proiecții pentru prețul sau vânzările generale ale modelului complet electric

În egală măsură, compania a adăugat că ”Ferrari va rămâne neutru din punct de vedere tehnologic”.

Astfel, producătorul auto va continua să ofere clienților posibilitatea de a alege motoare cu ardere internă și hibrizi alături de modelul electric.

spot_img
Latest news
știri