14.7 C
București
joi, 9 mai, 2024

Lidl în Europa: carne de pui contaminată și condiții precare în ferme

Asociația F.R.E.E: ”Împreună putem îmbunătăți viețile a milioane de păsări!”

Asociația F.R.E.E a anunțat că s-a alăturat campaniei desfășurată de numeroase organizații pentru drepturile animalelor din Europa adresată lanțului de magazine Lidl, prin care cere condiții mai bune pentru puii crescuți pentru carne.

Investigații din fermele furnizorilor Lidl din Germania, Spania, Italia și Austria au arătat suferința prin care trec rasele de pui cu creștere rapidă, în scurta lor viață

Asociația a precizat că puii din rasa broiler au fost selectați genetic de-a lungul timpului pentru a crește la o greutate excesivă în scop comercial.

Aceștia ajung la o greutate de 2 kilograme în doar 35-42 de zile. Un pui din rase cu creștere lentă atinge această greutate în minim 65 de zile, însă riscă să sufere de semnificativ mai puține probleme de sănătate.

Puii de carne sunt adesea crescuți în ferme industriale unde pot fi supuși unor condiții precare, precum supraaglomerarea, accesul limitat la apă și mâncare și lipsa posibilităților de a-și manifesta comportamentul natural. Din cauza aceasta, puii prezintă și riscuri de sănătate care ulterior pot influența și calitatea produselor”, a transmis Asociația F.R.E.E.

În Germania, un studiu a detectat prezența bacteriilor rezistente la antibiotice în 71% din carnea de pui vândută la Lidl

Analiza a fost efectuată cu ajutorul organizației neguvernamentale spaniole, Equalia, și a fost publicat de către Fundația Albert Schweitzer care a descoperit că produsele de carne de pui conțineau numeroase bacterii, menționând că cele mai multe din bacterii erau de tipul Escherichia coli (75%), regăsind în același timp în toate probele enzima ESBL, care face bacteriile imune la numeroase antibiotice comune.

În Marea Britanie, un angajat al unei ferme intensive de pui din Lincolnshire care aprovizionează lanțul de magazine, a dezvăluit imagini care arată că păsările sunt ”călcate în mod curent” și ”strivite până la moarte”.

Colegii de muncă recunosc în fața camerei că abuzul face ”parte din muncă”.

Organizația de caritate pentru protecția animalelor Open Cages a depus o plângere penală împotriva fermei pentru că ar putea încălca mai multe legi și reglementări privind bunăstarea animalelor.

Semnează petiția pentru interzicerea raselor de pui cu creștere rapidă

Puii crescuți pentru carne, recunoscuți drept pui broiler, sunt printre cele mai exploatate animale din lume deoarece duc o viață scurtă și dureroasă. Cere companiilor să adopte Criteriile Angajamentului European pentru Pui pentru a reduce suferința puilor broiler!”, au transmis membrii asociației F.R.E.E.

spot_img
Latest news
știri