12.6 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

Pădurea Copiilor: ”Încă de la începutul verii ne dedicăm lucrărilor de îngrijire și monitorizare a puieților ce au prins rădăcini în sezoanele anterioare de plantare”

Puieții plantați au împlinit vârsta de 3 ani

Încă de la începutul verii, organizația non-guvernamentală Pădurea Copiilor din România se dedică lucrărilor de îngrijire și monitorizare a puieților ce au prins rădăcini în sezoanele anterioare de plantare.

Astfel, ne-am întors în Colelia, județul Ialomița unde în primăvara anului 2020, am transformat 13 ha de teren neproductiv într-o frumoasă și tânără pădure”, au transmis membrii organizației pentru protecția mediului.

Pădurea Copiilor: ”Ne bucurăm să împărtășim cu voi imaginile cu puieții care acum au vârsta de 3 ani!”

În 2020, 75.000 de puieți au fost plantați în Colelia, județul Ialomița cu scopul de a reface calitatea solului și de a proteja terenurile agricole dimprejur de vânturile puternice din Bărăgan.

În ciuda caniculei, care a fost un adevărat obstacol, membrii organizației au oferit puieților îngrijirea de care aveau nevoie pentru a-și continua evoluția.

Fiți alături de noi, pentru că abia așteptăm să vă transmitem săptămânal imagini și informații de pe teren!”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 26 iulie, pe contul de Facebook.

Prin intermediul programelor sale, organizația încurajează responsabilitatea socială și implicarea activă în protecția naturii

În data de 13 iulie a acestui an, Pădurea Copiilor a sărbătorit 7 ani de activitate. Potrivit unui bilanț realizat de asociație, în toți acești ani, Pădurea Copiilor a împădurit peste 175 de hectare, a format 34 de comunități și a plantat 1.7 milioane de puieți.

Toate aceste realizări au fost posibile și prin sprijinul, participarea și implicarea a peste 7.600 de voluntari.

Împreună am transformat terenurile neproductive în păduri frumoase și am educat comunitățile despre importanța protejării mediului înconjurător. Mulțumim celor aproape 8.000 de voluntari care ne-au fost alături în această călătorie și fără de care aceste rezultate nu ar fi fost posibile! Haideți să continuăm să contribuim împreună la realizarea unui viitor sustenabil! Dacă ai participat la acțiunile noastre, lasă-ne un comentariu și haide să ne revedem în următorul sezon de plantare!”, au transmis reprezentanții organizației.

spot_img
Latest news
știri