-1 C
București
luni, 23 decembrie, 2024

Temperatura oceanului Atlantic a atins în Florida 38,43 grade Celsius- record global

Temperatura de suprafață a oceanului din jurul Florida Keys a crescut la 38,43 C. Ceea ce ar putea fi un record global, deoarece căldura oceanelor din jurul statului atinge extreme fără precedent.

O geamandură din apele Golfului Manatee a înregistrat temperatura ridicată luni după-amiaza. Alte geamanduri din apropiere au depășit 38C și 32C. Temperaturile normale ale apei pentru zonă în această perioadă a anului ar trebui să fie între 23C și 31C. Nivelul de căldură înregistrat în această săptămână este aproximativ același cu cel al unei căzi cu hidromasaj. Înregistrările pentru temperatura de suprafață a oceanului nu sunt păstrate. Dar un studiu din 2020 a sugerat că cea mai ridicată temperatură observată a fost de 37,61 C în Golful Persic. Citirile extreme se adaugă avertismentelor anterioare cu privire la apele care se încălzesc din Florida. Deoarece căldura prelungită a continuat să coacă și alte părți ale țării.

Temperatura crescută amenință viața marină

Coasta de sud a Floridei se confruntă cu un val de căldură extrem care amenință viața marină. „Nu ne așteptam ca această încălzire să se întâmple atât de devreme în anul și să fie atât de extremă”. A declarat Derek Manzello, de la Coral Reef Watch al Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosfere. „Acest lucru pare să fie fără precedent în înregistrările noastre.” Temperatura crescută afectează din ce în ce mai mult oceanele lumii. Distrug alge, iarbă de mare și corali și ucid zone de viață marine precum „incendiile sălbatice care distrug zone uriașe de pădure”. Cercetările din 2019 au descoperit că numărul de zile de temperatură crescută în Oceane s-a triplat în ultimii ani. Un dom de căldură din 2021 a ucis probabil mai mult de 1 miliard de animale marine.

Intensitatea vremii severe, un simptom al crizei climatice

Frecvența și intensitatea în creștere a vremii severe este un simptom al crizei climatice globale. Avertizează experții, care spun că temperatura crescută din ultima perioadă se estimează să persiste până în august. Temperaturile de la suprafața mării la nivel mondial au doborât recordurile lunare de căldură în aprilie, mai și iunie, potrivit Noaa. Temperaturile din Florida reprezintă, de asemenea, o amenințare pentru proviziile umane. Și pentru mijloacele de trai pentru cei a căror muncă este legată de apă. Noaa a avertizat la începutul acestei luni că apa mai caldă din jurul Floridei ar putea supraalimenta furtunile tropicale. Care generează mai multă energie peste apele mai calde. Creșterea temperaturii stresează și recifele de corali, a spus agenția.

spot_img
Latest news
știri