18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Agent Green: ”Iohannis a promulgat o lege antieuropeană pentru uciderea a 972 de urşi”

”Nimeni nu va știi câți urși vor ajunge în farfuriile și pe pereții psihopaților”, a transmis organizația Agent Green

Asociaţia Agent Green precizează că preşedintele Iohannis a promulgat o lege antieuropeană pentru uciderea a 972 de urşi, lege care va băga România în regim de urgenţă la Curtea Europeană de Justiţie.

Practic, România riscă declanșarea unei proceduri de infringement după ce a dat liber la vânătoarea de urși pentru trofee.

Cele mai mari organizații de mediu din țară au trimis sesizări Comisiei Europeane.

Vânătoarea pentru trofee a speciilor protejate este ilegală în Uniunea Europeană

Agent Green atrage atenția asupra faptului că președintele României a promulgat această lege deși avea opțiunea să o respingă.

A promulgat-o în cunoștință de cauză și cu conștiința pătată căci i-am scris o petiție tehnică lungă și solidă pentru care ne-a mulțumit. A promulgat-o deși cota de ucidere este stabilită în baza unor calcule greșite care periclitează specia. Ne întrebăm ce a fost în mintea lui, care este strtategia, știind ca va băga România în regim de urgență la Curtea Europeană de Justiție?”, au transmis membrii asociației pentru protecția mediului din România.

Agent Green: ”Legea va genera amenzi pe care nu le vor plăti nici psihopații, nici ministrul mediului, nici parlamentarii și nici președintele țării”

Probabil că impotența unor guvernanți și corupția restului vor fi girate de justiție în procesul pe care Agent Green l-a pornit împotriva ministerului mediului pentru eșecul de a proteja oamenii și urșii. Dar aceste limitări nu vor sta în picioare în fața Comisiei Europene pe care am sesizat-o deja”, au mai transmis reprezentanții Agent Green.

Pe 15 iulie 2024, Legea Vânătorii a fost adoptată cu o majoritate covârșitoare de Camera Deputaților

Procesul a avut loc pe repede-înainte, parlamentarii find chemați din vacanță într-o sesiune extraordinară pentru a aproba uciderea a sute de exemplare de urs brun.

Totul s-a întâmplat după ce, săptămâna trecută, o tânără a fost ucisă pe Jepii Mici de un urs.

spot_img
Latest news
știri