6.3 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Ministerul Mediului lansează două noi programe finanțate prin PNRR

Anunțul a fost făcut de ministrul Mircea Fechet

Ministrul Mircea Fechet a transmis că vor fi lansate două noi programe finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență:

  • Investiții în capacități de producție a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd;
  • Investiții destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri agricole compostabile.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Mediului din România, primul program vizează dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile. 

Cea de-a doua investiție vine în sprijinul unităților administrativ – teritoriale, pentru a reduce povara depozitării gunoiului de grajd și a altor deșeuri compostabile.

Ministrul Mediului a semnat și a trimis la Monitorul Oficial ghidurile de finanțare pentru cele două programe

Mircea Fechet a punctat că unul în valoare de 20 de milione de euro, prin care vor fi finanțate instalații de producere a curentului electric și a biogazului din gunoi de grajd

Al doilea vizează finanțarea platformelor pentru compostarea deșeurilor biodegradabile, în special a gunoiului de grajd.

Pe 31 iulie va începe efectiv perioada în care se depun aceste proiecte

Finanțăm 90% din valoarea acestora și până la 4 milioane de euro pentru fiecare proiect de producere a energiei electrice sau a biogazului, respectiv până la 1,2 milioane de euro pentru fiecare proiect pentru platformele de gunoi de grajd”, a declarat Mircea Fechet.

spot_img
Latest news
știri