16.6 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Sute de vehicule s-au făcut scrum din cauza unei mașini electrice care a luat foc | VIDEO

Sute de mașini au ars în Lisabona din cauza unei mașini Tesla care a luat foc din senin.

O mașină electrică a luat foc în apropierea aeroportului Humberto Delgado din Lisabona. Peste 200 de vehicule s-au făcut scrum în parcarea unei companii de închiriere de mașini. Se pare că totul a pornit din cauza unei mașini electrice Tesla, potrivit PortugalResident.

Pagubele au fost estimate la „milioane de euro”. Vehiculele distruse aparțineau unor persoane care le-au lăsat („parcate în siguranță”) în timpul vacanțelor.

Durata incendiului a fost de aproximativ 4 ore. Coloana de fum care s-a ridicat din respectiva parcare a provocat întârzierea mai multor zboruri. Din fericire, focul a fost la o distanță rezonabilă de zonele rezidențiale.

Sute de vehicule s-au făcut scrum din cauza unei mașini electrice care a luat foc | VIDEO

Autoritățile spun că „incendiul a izbucnit într-o mașină electrică parcată la ultimul etaj al parcării companiei de închiriere și s-a extins la alte mașini. La fața locului s-au auzit mai multe explozii (…) Firma de închirieri auto dispune de materiale inflamabile, în principal combustibil pentru mașini, ceea ce a îngreunat stingerea incendiilor. Munca pompierilor a fost îngreunată și de vânt”.

Din fericire nu au existat persoane rănite, iar autoritățile au confirmat că au fost alertate prin telefon cu privire la incendiu.

Comandantul subregional al Protecției Civile din Marea Lisabona, Hugo Santos, a spus că doar unul dintre cele două etaje ale parcării a fost afectate:

„Parcarea a fost acoperită la nivelul 1 și descoperită la nivelul 2 și doar nivelul 2 a ars. S-ar putea să existe daune la unele vehicule care nu au ars, dar care ar putea fi avariate de căldura degajată de incendiu”, au transmis autoritățile.

spot_img
Latest news
știri