-0.1 C
București
duminică, 24 noiembrie, 2024

România, lider în exploatarea energiei eoliene offshore în Marea Neagră

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță o legislație modernă și atractivă pentru investitori, cu un potențial de până la 76GW, vizând producția de energie eoliană offshore până în 2032

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat la reuniunea Global Offshore Wind Alliance că una dintre realizările esențiale ale mandatului său este adoptarea legii pentru producția de energie eoliană în Marea Neagră.

Aceasta poziționează România ca lider în exploatarea energiei eoliene offshore în Marea Neagră, oferind o legislație modernă, atractivă și predictibilă pentru investitori.

România este acum pe radarul marilor investitori internaționali

Burduja a subliniat că România este acum pe radarul marilor investitori internaționali, sprijinită de un studiu al Băncii Mondiale care estimează un potențial enorm de până la 76 GW în centralele eoliene offshore din Marea Neagră.

La reuniunea am discutat despre integrarea României în clubul select al ţărilor care produc sau vor produce energie eoliană offshore. Colaborăm îndeaproape cu parteneri internaţionali precum Departamentul de Stat al SUA şi Comisia Europeană pentru a face paşii necesari dezvoltării acestui sector, important pentru securitatea energetică a ţării noastre şi a întregii regiuni”, a transmis ministrul Energiei, potrivit News.ro.

România devine prima ţară de la Marea Neagră care demarează producţia de energie eoliană offshore

Oficialul arată că a subliniat perspectivele de a deveni prima ţară de la Marea Neagră care demarează producţia de energie eoliană offshore.

Ţinta noastră, inclusă şi în Strategia Energetică la care lucrăm, este ca până în 2032 românii să beneficieze de energia produsă în Marea Neagră, cu o putere instalată de minim 3GW”, a mai punctat Sebastian Burduja.

spot_img
Latest news
știri