20.3 C
București
miercuri, 8 mai, 2024

Societatea Ornitologică Română: ”Pădurea și Lacurile Ciric din Iași pot deveni arii naționale urbane”

Au fost instalate două panouri cu informații despre păsările și biodiversitatea din această zonă

În parcul Ciric din Iași, Societatea Ornitologică Română a instalat două panouri informative despre păsările și biodiversitatea de aici.

Pădurea și Lacurile Ciric sunt o zonă cu potențial de a deveni o arie naturală urbană, parte a unei rețele naționale de astfel de arii.

Cu ajutorul informațiilor despre diferitele specii de plante și animale, Societatea Ornitologică Română motivează publicul să iasă în natură.

Societatea Ornitologică Română: ”Abia așteptăm să mergeți în Aria Naturală Urbană Ciric și să vă bucurați de cele două panouri informative pe care colegii de la SOR Iași le-au amplasat zilele acestea alături de partenerii noștri”

Panourile conțin informații despre păsările și biodiversitatea din zonă și ne ajută să ne cunoaștem mai bine vecinii de lângă noi”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook.

Fie că e vorba de plimbări individuale, de ieșiri cu familia și prietenii sau de excursii educative cu clasa, panourile îi vor ajuta pe vizitatori să cunoască natura și zonele periurbane.

Primăria Municipiului Iași susține demersurile pentru ca lacurile și pădurea Ciric să devină arie naturală urbană. De asemenea, a oferit informațiile necesare în etapa de documentare a zonei și a aprobat instalarea panourilor informative. Și contăm pe angajamentul decidenților locali pentru protejarea zonei Ciric”, au transmis membrii Societatății Ornitologice Române.

spot_img
Latest news
știri