19 C
București
marți, 14 mai, 2024

Curățenie, ecologizare și plantare în Sectorul 6: ”Civilizația începe de la noi! Facem treabă”

Bucureștenii care locuiesc în acest sector sunt invitați să se mobilizeze pentru a curăța curțile bloculuirilor și a planta răsaduri cu flori

Primăria Sectorului 6 din București continuă campania de curățenie de primăvară începută în data de 25 martie. În această săptămână, angajații primăriei vor fi în Crângași, pe microzona 27A.

Aceasta cuprinde 68 de blocuri de pe Calea Crângași – Calea Giulești – Str. Zboina Neagră – Str. Vintilă Mihăilescu.

Potrivit comunicatului publicat de administrație, vor fi toaletați copacii, va fi spălat, reparat și schimbat mobilierul urban, alături de semnele de circulație, trotuare, carosabil și stații STB.

De asemenea, vor fi astupate gropile și vor fi trasate noi locuri de parcare.

Primăria Sectorului 6: ”Mobilizează-te, împreună cu vecinii, și ieșiți la curățenie în curtea blocului. Primiți gratis saci de gunoi și răsaduri de flori. Tot gratis va fi ridicat materialul vegetal”

Locuitorii Sectorului 6 sunt sfătuiți să nu mai arunce gunoaie pe jos. Pe lângă faptul că acestea sunt inestetice, sunt extrem de periculoase pentru mediu, pentru animale și pentru oamenii.

În timp, gunoaiele se transformă în focare de infecție, contaminează apele și devin capcane pentru necuvântătoare.

100 de milioane de lei au fost investiți în curățenia stradală

Nu merge pe ideea că altcineva trebuie să strângă după tine. Ar fi resurse irosite inutil. În Sectorul 6, curățenia stradală ne costă 100 de milioane de lei. Educă-ți și copiii! Obiceiurile bune se învață de la vârste fragede, din familie. Reutilizează cât poți de mult pungile, sticlele, caserolele de plastic. Reciclează!”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 27 martie, pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri