7.6 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

Cerbi, ținuți ilegal în captivitate. Pădurarii nu le permit activiştilor de mediu accesul în pădure

În urma unei alerte primte de polițiști în cursul serii trecute, oamenii legii au aflat că mai mulți cerbi lopătari albi ar fi fost văzuţi, captivi, în fondul de vânătoare al unei localităţi din Ilfov.

Reprezentanții Ocolului Silvic, care au aflat de această situaţie de la reporterii Observator. Astfel, mai multe echipaje au ajuns la faţa locului şi au început cercetările.

Trei cerbi lopătari, captivi în Complexul de Vânătoare ”Pasărea”

Dan Turiga, colaborator Agent Green, a precizat că a fost informat că în Complexul de Vânătoare Pasărea ar exista clandestin un număr de trei cerbi lopătari. Colaboratorul a anunţat Poliţia Animalelor, dar a ales să se și deplaseze la faţa locului.

Nu am mai găsit nimic acolo, cu excepţia unei femele de lopătar care era fugărită de câini”, a precizat Dan Turiga.

Până în ultimul moment, pădurarii au încercat să îi ţină atât pe activiştii de mediu, cât şi pe jurnaliştii prezenţi la faţa locului departe de pădure. Motivul: autorităţile abia aflaseră de existenţa animalelor în pădure, fără ca acestea să aparţină fondului, arată Observator.

Constantin Bicu, Ocolul Silvic Ilfov: ”Până în acest moment nu am avut informaţia că ar exista un cerb alb în această pădure. În captivitate în pădure nu cred că ar putea să o facă cineva fără să fie observat şi să se ştie de lucrul acesta”.

Anchetă demarată la Poliţia Animalelor Ilfov, în cazul cerbilor lopătari

Conform declarației făcute de colaboratorul Agent Green, situaţia nu ar fi una recentă.

Din informaţiile noastre, cerbii sunt ţinuţi cel puţin de la începutul lunii martie. Şi am aflat de ei abia acum pentru că acolo este o incintă împrejmuită, publicul nu are acces, doar aşa că s-a aflat pe surse”, a mai precizat Dan Turiga.

A fost sesizată Poliţia Animalelor Ilfov care, în momentul de față, efectuează cercetări pentru a stabili dacă cerbii găsiţi de activiştii de mediu erau, sau nu, ţinuţi legal în captivitate.

Latest news
știri