18 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

Primul echipament de colectare a ambalajelor SGR amplasat pe plajă a fost inaugurat în Mamaia Nord

Mircea Fechet: ”Vor fi instalate 9 astfel de echipamente pe plajă, unul chiar în Rezervația Delta Dunării”

Ministrul Mediului a anunțat că astăzi, 27 iunie, a fost inaugurat primul echipament de colectare a ambalajelor SGR, instalat pe plajă.

Potrivit comunicatului publicat de oficial, este vorba despre plaja Zanzibar situată în Mamaia Nord.

Apreciez foarte mult colaborări cum este aceasta între FEPRA, Asociația Planeta Verde și un mic comerciant, deoarece venim în sprijinul cetățeanului și aducem un plus de confort turiștilor”, a declarat Mircea Fechet.

Ministrul Mediului: ”Căutăm soluții de finanțare pentru micii comercianți, deoarece există dificultăți de adaptare, mai ales în zona rurală”

În egală măsură, ministrul Mircea Fechet a transmis că a solicitat reprezentanților de la Garda Naţională de Mediu și de la Agenția Naționala pentru Protecția Mediului – ANPM să înceapă, din această săptămână, un control tematic în fiecare județ, mai ales în zona rurală.

De asemenea, Fechet a punctat că, în această minivacanță, a fost stabilit un nou record: peste 14 milioane de ambalaje colectate într-o singură zi.

Ne așteptăm ca, în următoarele săptămâni, să depășim bariera de 1 miliard de ambalaje colectate în sistemul garanție returnare, care sigur ar fi ajuns în natură”, a adăugat ministrul Mediului.

În data de 15 iulie va fi inaugurat un nou centru de sortare și numărare la Bacău, apoi la Craiova și Constanța, unde există deja unul temporar

Potrivit conunicatului publicat pe contul de Facebook, industria reciclării din România funcționează la capacitate maximă cu materie primă din România.

În plus, faptul că în fiecare săptămână există capacități noi care se deschid, inseamnă investiții și locuri de muncă verzi.

Am cerut celor de la RetuRO să elaboreze o nouă metodologie de calculare a tarifului de gestionare, ce va fi pusă în consultare publică azi, ca să scutim comercianții de la plata sacilor pe care îi înapoiază cu reciclabil. Încercăm să identificăm soluții pentru o schemă de ajutor de stat pentru micii comercinați care, în limita pragului de minimis, să poată să susțină o parte din costul echipamentelor care nu este foarte accesibil. Sper ca și RetuRO să se implice în achiziționarea și instalarea RVM-urilor, astfel încât să oferim tot suportul necesar pentru a asigura colectarea automată în cât mai multe puncte”, a conclus Mircea Fechet.

spot_img
Latest news
știri