16.6 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Lufthansa va scumpi biletele de avion, adăugând o taxă de mediu

Tarifele vor crește între 1 euro și 72 de euro

Compania aeriană Lufthansa a anunțat că va scumpi biletele de avion, adăugând o taxă de mediu, scrie Adevărul.

Reprezentanții companiei au transmis că ia o astfel de măsură pentru a acoperi costurile generate de reglementările UE pentru reducerea emisiilor de carbon.

Companiile aeriene au avertizat în ultimii ani că reglementările care le cer să utilizeze combustibil durabil mai scump pentru avioane ar putea crește costurile.

Prețurile biletelor au crescut deja în ultimii ani în boom-ul călătoriilor post-COVID, stârnind temeri că creșterile suplimentare ar putea începe să descurajeze călătorii să zboare.

Tarifele vor crește între 1 euro și 72 de euro (1.07 dolari-77.24 dolari), în funcție de tipul de bilet, pentru toate zborurile cu plecare din țările Uniunii Europene, Marea Britanie, Norvegia și Elveția, a precizat grupul aerian german într-un comunicat.

Air France-KLM a adăugat o taxă de până la 12 euro

Acesta a spus că taxa va ”acoperi o parte din costurile suplimentare în continuă creștere din cauza cerințelor de mediu de reglementare”, cum ar fi combustibilul durabil pentru aviație (SAF) fabricat din materiale pe bază de bio – considerat crucial pentru a face zborul mai puțin poluant.

Air France-KLM a introdus o taxă similară în ianuarie 2022, a confirmat grupul pentru Reuters, adăugând la acea vreme o suprataxă de până la 12 euro pentru tarifele de afaceri și patru euro pentru tarifele economice.

spot_img
Latest news
știri