16.1 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

Liderii UE cer o concentrare mai mare pe producţia de tehnologii verzi în Europa

Țările UE vor trebui să investească mai mult în transferul sectoarelor de la combustibilii fosili şi în electricitate, precum şi în reţelele electrice şi stocarea energiei

Liderii Uniunii Europene vor cere săptămâna aceasta o concentrare mai mare pe producţia de tehnologii verzi în Europa, se arată într-un proiect de declaraţie, citat de Reuters.

Liderii ţărilor UE se întâlnesc la Bruxelles pentru un summit de două zile

Aici, vor urma să decidă cine ar trebui să ocupe principalele locuri de muncă ale blocului pentru următorii cinci ani şi oferă îndrumări cu privire la obiectivele politicii.

Vom crea un mediu mai favorabil pentru extinderea capacităţii de producţie a Europei pentru tehnologii şi produse net zero”, se spune în proiect, transmite publicația Profit.ro.

Liderii UE au adăugat că tranziţia ecologică a Europei ar trebui să se concentreze pe menţinerea industriilor competitive.

Alte subiecte verzi au fost mai puţin importante în proiect, care nu a specificat dacă liderii intenţionează să consolideze politicile climatice ale UE în următorii cinci ani sau să investească mai mult în adaptarea la agravarea riscurilor legate de schimbările climatice din cauza inundaţiilor şi valurilor de căldură.

Una dintre următoarele sarcini ale Comisiei Europene este de a propune un obiectiv obligatoriu din punct de vedere juridic pentru UE pentru a reduce emisiile până în 2040

Uniunea Europeană va promova un sector agricol competitiv, durabil şi rezistent, care continuă să asigure securitatea alimentară şi să susţină comunităţile rurale vibrante”, se arată în proiect, adăugând că blocul va continua să protejeze natura.

Documentul spune că ţările UE vor trebui să investească mai mult în transferul sectoarelor de la combustibilii fosili şi în electricitate, precum şi în reţelele electrice şi stocarea energiei.

spot_img
Latest news
știri