26 C
București
luni, 6 mai, 2024

A fost implementat proiectul ”Reducerea riscului la inundații a municipiului Tecuci, județul Galați”

Finanțarea este asigurată din fonduri europene

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad a încheiat cu succes contractul de proiectare și execuție lucrări pentru importantul proiect ”Reducerea riscului la inundații a municipiului Tecuci, județul Galați”.

În acest mod, antreprenorul selectat va fi responsabil de elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru toate fazele proiectului (PT, DE, DTAC, DTOE) și de executarea lucrărilor necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Scopul general al acestui proiect este de a diminua riscul de dezastre naturale ce pot afecta populația, prin implementarea unor măsuri atât non-structurale, cât și structurale.

În plus, aceste măsuri au ca obiectiv asigurarea funcționării în siguranță a lucrărilor hidrotehnice din zona propusă pentru intervenție.

Obiectivul de investiție propus în cadrul proiectului ”Reducerea riscului la inundații a municipiului Tecuci, județul Galați” va cuprinde o serie de lucrări esențiale pentru protecția împotriva inundațiilor

Acestea includ recalibrarea albiei râului Tecucel, lucrări de retenție a apei, precum și reabilitarea și retehnologizarea stațiilor de pompare din bazinul hidrografic al râului Tecucel în zona localității Tecuci, județul Galați.

Valoarea totală estimată a acestui proiect complex, care acoperă atât etapa de proiectare cât și cea de execuție, se ridică la suma de 139.383.123.10 lei fără TVA.

Finanțarea pentru acest proiect este asigurată prin fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Latest news
știri